top icon
Επικαιρότητα

Flyover – Η υπερυψωμένη λεωφόρος που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη

Με την υπερυψωμένη λεωφόρο (Flyover) η Θεσσαλονίκη σε περίπου τέσσερα χρόνια θα αποκτήσει ένα νέο αυτοκινητόδρομο ελεύθερο διοδίων, ο οποίος θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στην επίσημη παρουσίαση του έργου «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο μήκους 13 χιλιομέτρων, ο οποίος θα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (Flyover) μήκους 4 χιλιομέτρων σε συνεχή γέφυρα, 9 ανισόπεδους κόμβους, 10 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες, με πολύ σημαντικά οφέλη. Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μορφή Σύμβασης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στην οποία προβλέπονται 26 έτη λειτουργίας και συντήρησης.

Flyover

Στην ευρύτερη περιοχή υλοποιούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σημαντικά οδικά και σιδηροδρομικά έργα, ενώ το 2024 παραδίδεται και τίθεται σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης, ακολουθεί η επέκταση προς την Καλαμαριά με χρονική απόσταση περίπου έξι μηνών και ήδη πραγματοποιούνται πρόδρομες εργασίες για την βορειοδυτική επέκτασή του. Τα οδικά έργα προς υλοποίηση είναι ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Έδεσσα, η σύνδεση του 6ου Προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό και η οδική σύνδεση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Φιλύρου.

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση και την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης. Αυτό επιτυγχάνεται με εσωτερικές μετακινήσεις οδηγών του ΟΑΣΘ, με την πρόβλεψη 150 νέων προσλήψεων οδηγών ορισμένου χρόνου στον ΟΑΣΘ, με την ενίσχυση δρομολογίων του ΟΣΕΘ σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Οργανισμού, και με την ενίσχυση του στόλου με 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι τέλος Απριλίου του 2024.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ