top icon
Επικαιρότητα

Φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 110 MW τέθηκε σε λειτουργία στη Δυτική Ελλάδα

Η Solar Service με έδρα την Ελλάδα δήλωσε ότι ολοκλήρωσε μια ομάδα συνδεδεμένων ηλιακών πάρκων στα δυτικά της χώρας, με συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 110 MW.

Ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη. Το σύστημα στη διοικητική ενότητα της Δυτικής Ελλάδας σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε από την Solar Service. Ο εγκαταστάτης ηλιακής ενέργειας δήλωσε ότι έχει μέγιστη ισχύ 110 MW. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Αγρίνιο, τη μεγαλύτερη πόλη της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικεύεται επίσης στον καθαρισμό, την επίβλεψη και τη συντήρηση.

Η Solar Service αποκάλυψε ότι το φωτοβολταϊκό σύμπλεγμα αποτελείται από σχεδόν 167.000 διφασικά πάνελ. Οι κάτω πλευρές αυτών των διατάξεων παράγουν επίσης ηλεκτρική ενέργεια, χρησιμοποιώντας την ανάκλαση από κάτω. Η ετήσια παραγωγή εκτιμάται σε πάνω από 180 GWh. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος χρηματοδότησε το εγχείρημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το σύστημα συνδέεται με το δίκτυο μεταφοράς μέσω υποσταθμού 20 kV / 150 kV, ανέφερε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Σημειωτέον, τα ηλιακά πάνελ είναι τοποθετημένα ψηλά πάνω από το έδαφος. Η Solar Service δήλωσε ότι επιτρέπει στους αγρότες να βόσκουν δωρεάν τα βοοειδή τους στις θέσεις των ηλιακών πάρκων. Η έννοια agrisolar ή agrivoltaics υπονοεί την παραγωγή τροφίμων στο χώρο μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Η προσέγγιση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής λόγω των διαφορών με τους αγρότες και τους ακτιβιστές σχετικά με τη χρήση γεωργικής γης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η Ελλάδα διέθετε φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος 5,8 GW στα τέλη Ιουνίου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ