top icon
Επικαιρότητα

Γιατί η «Αττικό Μετρό» άλλαξε όνομα;

Mετά από 32 χρόνια λειτουργίας ως Αττικό Μετρό (ιδρύθηκε το 1991) η εταιρεία άλλαξε όνομα. Δείτε ποιος είναι ο λόγος…

Σε Ελληνικό Μετρό ΑΕ μετονομάστηκε και επίσημα η Αττικό Μετρό, καθώς εγκρίθηκε η αλλαγή από το ΓΕΜΗ και στις 25/5 το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά ως Ελληνικό Μετρό, αφού έτσι πλέον θα ενσωματώνεται ο πανελλαδικός ρόλος της Αττικό Μετρό ως φορέας υλοποίησης έργων Μετρό, lightrail και Τραμ σε όλη την επικράτεια. Έτσι μετά από 32 χρόνια λειτουργίας ως Αττικό Μετρό (ιδρύθηκε το 1991) η εταιρεία πλέον ονομάζεται Ελληνικό Μετρό, καθώς θα λειτουργεί και θα διαχειρίζεται και το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

H Αττικό Μετρό ΑΕ είναι εταιρεία δημοσίου συμφέροντος, με προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, η οποία με υπεύθυνο σχεδιασμό και συστηματική δουλειά υλοποιεί την ανάπτυξη του δικτύου του Μετρό της Αθήνας. Σήμερα, οι δύο Γραμμές του Μετρό της Αθήνας έχουν συνολικό μήκος περίπου 59,7 χλμ και 40 σύγχρονους σταθμούς (συμπεριλαμβανομένων των 4 Σταθμών καθώς και τα 20,7 χλμ. γραμμής του προαστιακού από τον σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο) και εξυπηρετούν 938.000 επιβάτες.

Επίσης, η Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου Αθηνών-Πειραιώς (ΗΣΑΠ) εξυπηρετεί αντίστοιχα περισσότερους από 460.000 επιβάτες. Έτσι -μαζί με το Τραμ και τον Προαστιακό- το Μετρό συμβάλλει στη σύνθεση ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού δικτύου και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο λεκανοπέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χάρη στην κατασκευή του Μετρό της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή στην Πρωτεύουσα (79.000 τ.μ.) η οποία έφερε στο φως περισσότερα από 50.000 αρχαιολογικά ευρήματα από την νεολιθική περίοδο έως την σύγχρονη εποχή.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ