top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικά λεωφορεία στον Δήμο Περιστερίου

Το Περιστέρι απέκτησε και επίσημα τα πρώτα ηλεκτροκίνητα κι ενεργειακά αυτόνομα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση των πέντε νέων λεωφορείων πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ανακύκλωσης της Πελασγίας με τα κονδύλια των νέων οχημάτων να εξασφαλίζονται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης – Δράση ηλεκτροκίνησης στους Δήμους». Ταυτόχρονα, μαζί με την απόκτηση των υπερσύγχρονων λεωφορείων, θα γίνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκού panel το οποίο θα εγγυάται την διαρκή και ανέξοδη τροφοδοσία των λεωφορείων με ηλεκτρική ενέργεια απορροφώντας ηλιακή ακτινοβολία.

electric bus Peristeri

Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι φιλικά για τους επιβάτες (όρθιοι 50, καθήμενοι 22), διαθέτουν σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ ο ευρύχωρος διάδρομός τους διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση, ειδικά τις ώρες αιχμής.

electric bus Peristeri

Παράλληλα με τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, το φωτοβολταϊκό panel θα τροφοδοτεί με ενέργεια πλατείες και δημόσιους χώρους. Με αυτή την προσθήκη ο Δήμος Περιστερίου αναμένεται να αποκτήσει μια πιο ισχυρή δημοτική συγκοινωνία που θα καλύψει μεγάλο μέρος της πόλης. Πηγή: www.peristerinews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ