top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρονικά πλέον η βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προς τους πολίτες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε εγκύκλιο, με βάση την οποία ξεκινά η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής χορήγησης της βεβαίωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Με αυτήν, διευκολύνονται κατά πολύ οι κάτοχοι αυτοκινήτων που θέλουν να τα μεταβιβάσουν ή να τα διαγράψουν. Στο εξής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή μέσω του aade.gr με τους κωδικούς του TAXIS και να εφοδιάζονται με τη σχετική βεβαίωση. Η βεβαίωση που θα λαμβάνουν ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου της χρονιάς έκδοσής της και αφορά την εξόφληση των οφειλών του τελευταίου κατόχου του αυτοκινήτου, που το μεταβιβάζει ή το διαγράφει.

TELH

Ασφαλώς η βεβαίωση εκδίδεται ηλεκτρονικά, μόνο εάν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας έχουν πληρωθεί. Αν υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές ετήσιων τελών κυκλοφορίας ή εκκρεμότητες στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των αυτοκινήτων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το αρμόδιο φορολογικό κατάστημα, για την τακτοποίηση των όποιων εκκρεμοτήτων και την τελική έκδοση της βεβαίωσης. Υπενθυμίζεται ότι μόνο για το 2019 η διαδικασία εξόφλησης με φυσική παρουσία, που ίσχυε μέχρι πρότινος, έφερε περισσότερες από 600.000 επισκέψεις των ενδιαφερομένων στα φορολογικά καταστήματα όλης της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ