top icon
Επικαιρότητα

Τέλη κυκλοφορίας – Ανοίγει την Πρωτομαγιά το myCar για πληρωμή με τον μήνα

Την Τετάρτη 1 Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με τον μήνα, στην πλατφόρμα MyCar.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θεοχάρης, παραμένει σε ισχύ το πρόστιμο των 10.000 ευρώ, που έχει οριστεί για το ενδεχόμενο κάποιος να κινεί το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του, ενώ προηγούμενα το έχει δηλώσει σε ακινησία.

Τα χρήματα που θα πρέπει να πληρωθούν βρίσκονται σε συνάρτηση με τους μήνες, που θα διαλέξουν οι κάτοχοι να κυκλοφορούν τα οχήματά τους. Για έναν μήνα θα καταβάλουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12, για πέντε μήνες τα 5/12 και ούτω καθεξής. Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά μέσα στο χρόνο, ενώ όταν τελειώσει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί αμέσως σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Η διαδικασία
Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myCar», κάνοντας χρήση των κωδικών που έχουν στο TaxisNet, στην οποία θα αναγράφουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία της μοτοσικλέτας ή του αυτοκινήτου. Αφού τελειώσει ο αυτοματοποιημένος έλεγχος που θα δείξει αν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια θα πληρώσουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι, θα μπορούν να βάλουν ξανά τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα βγάλουν στο δρόμο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ