top icon
Επικαιρότητα

Ημερίδα «Ευφυής ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στο ηλεκτρικό σύστημα» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ELVIS (Smart ELectric Vehicles Integration in electric energy Systems), ομάδα υπό την αιγίδα του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε την ημερίδα «Ευφυής ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στο ηλεκτρικό σύστημα».

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ELVIS (Smart ELectric Vehicles Integration in electric energy Systems), ομάδα υπό την αιγίδα του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε τεχνική ημερίδα με τίτλο «Ευφυής ενσωμάτωση των ηλεκτρικών οχημάτων στο ηλεκτρικό σύστημα» στο Αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής, στο συγκρότημα «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου στη Λάρισα.

Στόχος της ημερίδας ήταν να αποτυπωθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, να αναδειχτούν τα προβλήματα που αναμένονται από την φόρτιση μεγάλου πλήθους ηλεκτρικών οχημάτων από το ηλεκτρικό δίκτυο και να παρουσιαστούν οι ευκαιρίες που παρέχει η ευφυής φόρτιση στους χρήστες των οχημάτων, στους Διαχειριστές καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους με την ηλεκτροκίνηση φορείς.

fortistes

«Ουσιαστικά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε λύσεις για το μέλλον, όταν πια τα ηλεκτρικά συστήματα θα έχουν διεισδύσει τόσο πολύ, που η φόρτιση από το δίκτυο θα έχει προβλήματα. Τα ηλεκτρικά δίκτυα δεν σχεδιάστηκαν για να ενσωματώσουν όλη αυτή τη διείσδυση, οπότε προνοούμε από τώρα για τα προβλήματα που θα εμφανιστούν στο μέλλον» δήλωσε ο ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Στυλιανός Βαγρόπουλος.

Το ELVIS (www.elvisproject.eu) χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ερευνάς & Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ) και στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη πρωτοτύπου ολοκληρωμένου εργαλείου για τη διαχείριση της ευφυούς φόρτισης από έναν ενδιάμεσο Φορέα, τον ΦΟΣΕΦΗΟ, με σκοπό την παροχή οικονομικότερης φόρτισης στους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή επικουρικών υπηρεσιών στους Διαχειριστές Συστήματος και Δικτύου. Μάλιστα, κατάλληλοι φορτιστές έχουν τοποθετηθεί σε δύο σημεία του Δήμου Λαρισαίων με σκοπό την εκπόνηση πιλοτικού ευφυούς φόρτισης με ελεύθερη συμμετοχή των Δημοτών που διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα. Πηγή: www.onlarissa.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ