Επικαιρότητα Ελλάδα

Κλάδος αυτοκινήτου – πτώση 35% του δείκτη κύκλου εργασιών στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τους δείκτες κύκλου εργασιών στον τομέα των αυτοκινήτων για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι οποίοι εμφανίζονται μειωμένοι κατά 35% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) γνωστοποίησε τους δείκτες κύκλου εργασιών στον κλάδο των αυτοκινήτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, οι οποίοι εμφανίζονται μειωμένοι κατά 35% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Όσο για τη σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει και το ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, αυτή εμφανίζεται ελαττωμένη κατά 14,1%. Όπως είναι ήδη γνωστό, από πλευράς ταξινομήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων η μείωση στο πρώτο τρίμηνο του 2020 καταγράφηκε στο 18,9%, ποσοστό που αυξήθηκε στο 40,4% στο τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κατέδειξε με ακρίβεια την ζημιά που προξένησε η πανδημία του κορονοϊού Covid-19 στον κλάδο του αυτοκινήτου, ο οποίος άντεξε παρά όλα αυτά στις δυσκολίες, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς αναφέρουν πως θα υπάρξει σταδιακή ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2020 (πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή)

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου