top icon
Επικαιρότητα

Koρονοϊός – τα νέα μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον Covid-19 στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η αναπροσαρμογή των δρομολογίων ήταν το θέμα της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών με τις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επιβεβαιώθηκε ότι η πτώση της επιβατικής κίνησης αγγίζει το 90%. Ενδεικτικά αναφέρθηκε πως από περίπου 900.000 ημερήσιες επικυρώσεις εισιτηρίων πριν την πανδημία του κορονοϊού, σήμερα πραγματοποιούνται κάτω από 100.000, σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι απολυμάνσεις διεξάγονται πια με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο κέντρο ελέγχου λειτουργίας του Μετρό και του Τραμ, γίνονται απολυμάνσεις ανά δίωρο. Έχουν δοθεί γάντια και μάσκες στο προσωπικό όλων των οργανισμών.

Σε ό,τι αφορά στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, έχει ήδη υπάρξει ενίσχυση με 70 επιπλέον λεωφορεία τις πρωινές ώρες (6 πμ-10 πμ) και με 45 επιπλέον λεωφορεία το απόγευμα (3 μμ-6 μμ). Τις ώρες αιχμής έχουν μειωθεί οι χρονοαποστάσεις και στο μετρό. Επίσης, ζητήθηκε από τις διοικήσεις να επικοινωνήσουν με τα νοσοκομεία αναφοράς, ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των δρομολογίων για να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ιδίως του υγειονομικού και του νοσηλευτικού προσωπικού. Τέλος, δόθηκαν εντολές στους τρεις οργανισμούς να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο επανεκκίνησης, μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης.

Πηγή: www.thetoc.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ