top icon
Επικαιρότητα

Λεωφορεία – 21 εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές ηλεκτροκίνησης στα αμαξοστάσια

Το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) Υποδομών και Μεταφορών θα χρηματοδοτήσει τις υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων που αναμένονται την άνοιξη του 2024.

Την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) Υποδομών και Μεταφορών, τη διαμόρφωση των αμαξοστασίων και τις υποδομές φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων που αναμένονται την άνοιξη του 2024, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, που καλεί τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και τις ΟΣΥ να υποβάλουν προτάσεις στο σχετικό πρόγραμμα. Οι δύο φορείς θα λάβουν 21.200.000 ευρώ, μετά την υποβολή των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα.

charging electric bus

Yπενθυμίζουμε ότι στις 3 Οκτωβρίου υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 12 μέτρων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου. Με την κυκλοφορία των πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων στις δύο πόλεις, προωθείται η βιώσιμη αστική κινητικότητα, εξασφαλίζεται η ενεργειακή αποδοτικότητα και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου, ενώ στο επιβατικό κοινό θα συνεχίσουν να παρέχονται οικονομικά προσιτές μετακινήσεις, με σαφώς υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών. Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, το συνολικό συμβατικό τίμημα των 55 φορτιστών και του απαραίτητου εξοπλισμού τους ανέρχεται σε 110.825.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ κατά την περίοδο της εγγυημένης λειτουργίας, ο ανάδοχος εγγυάται την καλή συντήρηση, αποκατάσταση βλάβης και λειτουργία του αντικειμένου της προμήθειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ