top icon
Επικαιρότητα

Νέα υπηρεσία μεταφοράς αυτοκινήτων από τον ΟΛΠ

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) έχει ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία μεταφοράς αυτοκινήτων από κοινού με την Cosco, η οποία προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο μεταφοράς οχημάτων με πλοία πολλαπλών χρήσεων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) έχει ξεκινήσει μαζί με την Cosco μια νέα υπηρεσία μεταφοράς αυτοκινήτων, που αξιοποιεί το πλεονέκτημα της θέσης του λιμανιού και προσφέρει έναν καινοτόμο τρόπο μεταφοράς οχημάτων με πλοία πολλαπλών χρήσεων, έχοντας στόχο την παροχή υπηρεσιών logistics αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική).

Flat Rack

Flat Rack

Η νέα υπηρεσία αφορά τη μεταφορά σε ειδικά κοντέινερ χωρητικότητας τριών οχημάτων, που ονομάζεται Flat Rack, εξοπλισμένα με ενσωματωμένες ράμπες για ευκολότερη μεταφορά και τοποθέτηση των οχημάτων. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν πιστοποιηθεί και μπορούν να στοιβάζονται σε ύψος τριών κοντέινερ.

Car shipping

Η στρατηγική θέση του λιμένα ανάμεσα στις τρεις ηπείρους και συνεπώς ανάμεσα σε πολλαπλές αγορές, οι ολοκληρωμένες παρεχόμενες υπηρεσίες και κυρίως η υψηλή ποιότητα υπηρεσιών των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να επιλεγεί το λιμάνι Πειραιά ως βασικός διαμετακομιστικός κόμβος σε αυτό το μεγάλο επιχειρηματικό πρότζεκτ.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 κατέφθασε στον Πειραιά το πρώτο καράβι αυτοκινήτων, τα οποία εκφορτώθηκαν στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων για να μεταφερθούν στη συνέχεια στον τερματικό σταθμό αυτοκινήτων προκειμένου να οδηγηθούν στους τελικούς προορισμούς τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ