top icon
Επικαιρότητα

Nέες διατάξεις για τα οχήματα μικροκινητικότητας θα περιέχει ο νέος ΚΟΚ

Nέες διατάξεις για τα ποδήλατα και τα οχήματα μικροκινητικότητας θα περιέχει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που προετοιμάζεται.

Μεταξύ πολλών άλλων ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) θα περιέχει νέες διατάξεις για την ασφαλή χρήση οχημάτων μικροκινητικότητας, τα χαρακτηριζόμενα και ως Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα (ΕΠΗΟ). Τα οχήματα αυτά είναι ιδανικά για αυτό που ονομάζουμε last mile, δηλαδή για μικρές αποστάσεις μέχρι τον τελικό προορισμό του χρήστη, με πολύ χαμηλό κόστος και μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Επίσης, στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) θα υπάρχουν διατάξεις που προωθούν εναλλακτικές μορφές μετακίνησης (ποδηλάτων ηλεκτρικών ή μη, οχημάτων ηλεκτροκίνησης). Νέες πινακίδες οδικής σήμανσης αναμένεται να καθοριστούν για τα ποδήλατα και τα οχήματα ηλεκτροκίνησης, καθώς και συγκεκριμένες διατάξεις για την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκας (ΑμεΑ).

Από τα όσα ήδη γνωρίζουμε από προηγούμενη ειδησεογραφία, αναμένεται η τροποποίηση του κυρωτικού πλαισίου για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας βεβαίωσης, επιβολής και είσπραξης των προστίμων. Στοχος είναι η ενίσχυση του αποτρεπτικού χαρακτήρα με ποινές δίκαιες, που να τιμωρούν την επικίνδυνη και αντικοινωνική οδική συμπεριφορά και όχι το όχημα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ