top icon
Επικαιρότητα

ΟΑΣΑ: Αύξηση συναλλαγών στα αυτόματα μηχανήματα – Ενίσχυση online αγορών

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) σημαντική αύξηση παρουσιάζεται στις συναλλαγές του επιβατικού κοινού στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών με τραπεζικές κάρτες.

Το επιβατικό κοινό εξοικειώνεται με τη χρήση των τραπεζικών καρτών στις αστικές συγκοινωνίες, αφού το 2022 καταγράφεται μια αύξηση της τάξεως 43% από 34% που ήταν το 2021. Σχεδόν μια στις δύο συναλλαγές πραγματοποιούνται με τραπεζικές κάρτες στα αυτόματα μηχανήματα.

Ακόμη, αξιοσημείωτη αύξηση αποτυπώνεται και στην αγορά προϊόντων μετακίνησης μέσω Διαδικτύου. Το νέο, φιλικό προς τον χρήστη, περιβάλλον της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr), κερδίζει την αποδοχή του επιβατικού κοινού, με τις διευρυμένες δυνατότητες ενημέρωσης και on-line αγοράς προϊόντων.

Συγκεκριμένα, το Διαδίκτυο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο στις εισπράξεις από όλα τα υπόλοιπα κανάλια πώλησης, με αύξηση 92,6% το 2022 έναντι του 2021. Τα κυρίαρχα προϊόντα στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου είναι η ATH.ENA card 30 ημερών με 23,9% και ακολουθεί το πολλαπλό εισιτήριο 10 + 1 διαδρομών με 20,8%. Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ