top icon
Επικαιρότητα

Oι φοιτητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

Φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, όπου ενημερώθηκαν για τις αρμοδιότητες και τον νευραλγικό ρόλο του.

Αναλυτική παρουσίαση για το ρόλο του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας στην καθημερινή ενημέρωση των οδηγών, μέσω των ΜΜΕ και την αδιαμφισβήτητη συμβολή του στην ομαλή διαχείριση της κυκλοφορίας, αλλά και στη διευκόλυνση του οδηγικού κοινού, έκανε ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής Κίμων Λογοθέτης. Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου της διαχείρισης κυκλοφορίας Κωνσταντίνα Καρακώστα και ο επικεφαλής των Συγκοινωνιολόγων του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας Δημήτρης Σερμπής.

Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε να υπηρετεί τους πολίτες τον Ιούλιο του 2004. Η λειτουργία του είναι φυσικά συνεχής (24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο). Οι κύριοι στόχοι της λειτουργίας του είναι: Η βελτιστοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της ασφάλειας του βασικού οδικού δικτύου μέσω της γρήγορης απόκρισης στα συμβάντα, της ενημέρωσης των οδηγών για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και των παρεμβάσεων στη φωτεινή σηματοδότηση. Η λήψη –επεξεργασία –μελέτη και αξιοποίηση των κυκλοφοριακών στοιχείων που λαμβάνονται κατά μήκος του βασικού οδικού δικτύου, καθώς και η συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. κτλ) για την πραγματοποίηση συναφών ερευνών, η παροχή των κυκλοφοριακών στοιχείων σε «πραγματικό χρόνο» προς τρίτους για στήριξη εφαρμογών τηλεματικής, η συνεργασία με άλλα κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας (Τροχαία, Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Αττικής Οδού, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, ΤΡΑΜ, κλπ.).

Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας

Ο βασικός εξοπλισμός του Κέντρου αποτελείται από περίπου 550 θέσεις μέτρησης των κυκλοφοριακών δεδομένων (απλοί επαγωγικοί βρόχοι και βρόχοι «μηχανικής όρασης»), 217 κάμερες εποπτείας της κυκλοφορίας, 24 Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων, το σύστημα Εποπτείας της Κυκλοφορίας SITRAFFIC CONCERT, καθώς και ρυθμιστές κυκλοφορίας στους σηματοδοτούμενους κόμβους (περίπου 850). Στο πλαίσιο της λειτουργίας του συστήματος, ακολουθούνται αυστηρά οι όροι και προϋποθέσεις που θέτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και για το λόγο αυτό δεν τηρείται κανένα αρχείο εικόνων, δεν διαπιστώνονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας παραβάσεις, ούτε εξατομικεύεται κάποιο κυκλοφοριακό στοιχείο.

Ενημέρωση χρηστών της οδού
Οι 24 Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων (ΠΜΜ) που διαθέτει το κέντρο χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο πληροφοριών σχετικών με την κυκλοφορία προς τους οδηγούς, με σκοπό την έγκαιρη και με ασφάλεια απόκρισή τους στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Οι ΠΜΜ είναι τοποθετημένες σε θέσεις ανάντη σημαντικών κυκλοφοριακά κόμβων (ανισόπεδων ή και ισόπεδων) όπου πρέπει να ληφθούν από τους χρήστες του οδικού δικτύου αποφάσεις σχετικά με εναλλακτικές διαδρομές. Οι Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση τριών ειδών μηνυμάτων προς τους οδηγούς: μηνυμάτων αναγγελίας γεγονότων, μηνυμάτων αναγγελίας χρόνων μετακίνησης και μηνυμάτων Γενικού Ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ