top icon
Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων για τον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης ολοκλήρωσε τη σύνταξη του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), το οποίο καθορίζει την ανάπτυξη δικτύων φόρτισης στην πόλη και αποτελεί βασικό άξονα για την προώθηση και καθιέρωση των «πράσινων» μετακινήσεων.

Η εκπόνηση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το έργο αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και θέσεων στάθμευσης και στις τρεις δημοτικές κοινότητες. Στο πλαίσιο της εκπόνησης του ΣΦΗΟ, μελετήθηκαν και χωροθετήθηκαν σε Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη, θέσεις στάθμευσης και σημεία επαναφόρτισης Η/Ο, ειδικών οχημάτων (ΑμεΑ κ.α.), λεωφορείων δημόσιας συγκοινωνίας, ΤΑΞΙ, οχημάτων τροφοδοσίας και τουριστικών λεωφορείων, καθώς και οχημάτων μικροκινητικότητας, όπως είναι τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Παράλληλα έγινε ανάλυση των υποδομών του οδικού δικτύου και των μέσων μαζικής μεταφοράς σε συνδυασμό με την καταγραφή των μελλοντικών αναπλάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, όπως προκύπτουν από αντίστοιχα Σχέδια και προτάσεις, όπως είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ