top icon
Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς.

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έλαβε χώρα ειδική εκδήλωση αποφοίτησης, για τους καταρτιζόμενους που έφεραν εις πέρας το πιλοτικό πρόγραμμα «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ). Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα κατάρτισης 70 επαγγελματιών, εργαζομένων, ανέργων και πτυχιούχων. Σκοπός του ήταν με συνολική διάρκεια 62 ωρών (27 ώρες θεωρία και 35 ώρες εργαστήριο) να λάβουν οι καταρτιζόμενοι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να επισκευάζουν και να συντηρούν ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα απευθυνόταν σε άτομα με επαγγελματική προϋπηρεσία σε συμβατικά συνεργεία αυτοκινήτων που διαμένουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και σε σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας και Καστοριάς της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε δια ζώσης σε δυο τμήματα των 35 ατόμων, σε κατάλληλες εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που πληρούν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας, στην Κοζάνη και τη Φλώρινα.

Στους καταρτιζόμενους που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είναι ένα από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Τεχνίτη Οχημάτων Υψηλής Τάσης. Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζει την προσπάθεια υπεύθυνης ενημέρωσης και αξιόπιστης κατάρτισης σε θέματα αιχμής όπως η ραγδαία εξελισσόμενη τεχνολογία της Ηλεκτροκίνησης. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους φορείς της χώρας όπως η ΔΥΠΑ με σκοπό να προετοιμάσει το ανθρώπινο δυναμικό της Δυτικής Μακεδονίας, εργαζόμενους, επαγγελματίες και πτυχιούχους, με νέες γνώσεις και δεξιότητες, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ