top icon
Επικαιρότητα

Nέα πληρωμή από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»

Στις 19 Απριλίου 2024 θα πιστωθεί με τη 15η σχετική απόφαση έγκρισης πίστωσης, στους λογαριασμούς 1.141 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», το ποσό των 4.743.066 ευρώ.

Συνολικά, από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα έχει καταβάλει την επιδότηση σε 6.086 δικαιούχους, με το ποσό των 20.460.992 ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Όπως είναι ήδη γνωστό από το ξεκίνημα σχεδόν της χρονιάς, τροποποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) στο Κινούμαι Ηλεκτρικά II, ώστε μέσω της 45ημερης προθεσμίας για υποβολή παραγγελίας με προκαταβολή να υπάρχει η δυνατότητα επαναδιάθεσης κεφαλαίων προς τους πολίτες που πραγματικά ενδιαφέρονται να επιδοτηθούν. Τα ποσά που ελευθερώνονται δεσμεύονται εκ νέου, σε ελάχιστη ώρα, γεγονός που δείχνει τη δυναμική που μπορεί να έχει η ηλεκτροκίνηση. Στη σχεδίαση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες, ώστε να φτάνει πιο γρήγορα η επιδότηση στους πολίτες.

Σύντομα θα έρθει η ώρα της παρουσίασης του νέου προγράμματος, ενώ στο υφιστάμενο πρόγραμμα (Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ) έχουν τριπλασιαστεί οι πληρωμές φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ