Επικαιρότητα Ελλάδα

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δημιουργεί μάσκες με 3D printing

Δείχνοντας στην πράξη την υποστήριξή του στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, η ομάδα Ποσειδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δημιουργεί μάσκες μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Tο δρόμο που έχουν χαράξει μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και πανεπιστημιακοί φορείς με ανάλογη τεχνογνωσία, ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η ομάδα φοιτητική ομάδα Ποσειδών. Ο λόγος για ομάδα που αποτελείται από φοιτητές στα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού και άλλες ειδικότητες, οι οποίοι πραγματοποιούν τη δική τους συνεισφορά στη μάχη για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού COVID-19.

Κάνοντας χρήση της τεχνικής 3D εκτύπωσης με αντίστοιχο εκτυπωτή, η ομάδα Ποσειδών προσφέρει δεκάδες μάσκες στο Υπουργείο Υγείας, για χρήση από τι ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας. Οι μάσκες, που διαθέτουν αυστηρές προδιαγραφές και προορίζονται για τα νοσοκομεία της χώρας, παραδίδονται στο Υπουργείο Υγείας μέσω του δικτύου 3DHUB.gr και της εκστρατείας Hellas COVID19 3D Printing Supplies.

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου