top icon
Επικαιρότητα

Παράκαμψη Αμφιλοχίας: Ετοιμα τα πρώτα 17 χλμ. μέσα στο επόμενο τρίμηνο

Tα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα της παράκαμψης Αμφιλοχίας, θα παραδοθούν εντός του επόμενου τριμήνου.

Το έργο της παράκαμψης Αμφιλοχίας θα παραδοθεί στο τέλος του 2023, ενώ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας εκτελούνται έργα συνολικού ύψους σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ. Σχετικά με την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, τα έργα προχωρούν σύμφωνα με το σχεδιασμό, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Ιωάννινα- Κακαβιά. Όσο για το έργο Βόνιτσα- Λευκάδα, μήκους 20 χιλιομέτρων που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, μέσα στο 2023 θα μπορεί να παραδοθεί στην κυκλοφορία και τα πρώτα πέντε χιλιόμετρα θα παραδοθούν πιο σύντομα από τη συμβατική υποχρέωση.

aktio amvrakia

Κατά συνέπεια λοιπόν, το καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, ενώ το 2023 θα παραδοθεί το σύνολο του έργου Άκτιο–Αμβρακία. Την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο–Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκ ευρώ, έχει αναλάβει η Μυτιληναίος ΑΕ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει συνολικό μήκος 32,2 χλμ. και περιλαμβάνει τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Ριβίου. Πρώτο ορόσημο στην κατασκευή του Άκτιο–Αμβρακία αποτελεί η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, μήκους 17 χιλιομέτρων, που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, από την οποία σήμερα περνούν όλα τα οχήματα από και προς τις ακτές του Ιονίου, με αποτέλεσμα μεγάλη κίνηση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

aktio amvrakia

Η οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο–Δυτικός Άξονας, θα πραγματοποιείται μέσω του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους 16 χλμ. και του τμήματος Άκτιου–Αγίου Νικολάου, μήκους πέντε χλμ. Μαζί θα κατασκευαστεί και ο νέος αγωγός ύδρευσης Λευκάδας, συνολικού μήκους 7,85 χλμ., που περνά παράλληλα στο νέο οδικό άξονα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης- ΕΤΠΑ και από εθνικούς πόρους, σε ποσοστά συγχρηματοδότησης 80% και 20% αντίστοιχα. Το έργο προϋπολογισμού 48,1 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζεται από την Άκτωρ ΑΤΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη καλοκαιριού του 2023. Το τμήμα του έργου για τις εργασίες κατασκευής του αγωγού ύδρευσης στα εμπλεκόμενα οδικά τμήματα προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ