top icon
Επικαιρότητα

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Στην κυκλοφορία δύο νέες γέφυρες

Στην κυκλοφορία παραδόθηκαν οι δύο νέες γέφυρες που χρηματοδότησε και κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη θέση Χολόρεμα και στην έξοδο του οικισμού Αϊδίνι.

Είναι δύο έργα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων της περιοχής και για την αντιπλημμυρική προστασία. Στο Χολόρεμα κατασκευάστηκε νέα γέφυρα, μετά την κατάρρευση της παλιάς από τη θεομηνία του Ιανού. Στο Αϊδίνι αποκαταστάθηκε, ενισχύθηκε και διευρύνθηκε η υφιστάμενη γέφυρα, ώστε να μπορεί να δέχεται έκτακτες πλημμυρικές παροχές. Συνολικά, στην περιοχή του Αλμυρού η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε και έχει σε εξέλιξη έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποκατάσταση δημόσιων υποδομών που καταστράφηκαν από τον Ιανό, με νέες γέφυρες, ασφαλτοστρώσεις οδών και αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας.

Perifereia Thessalias gefyres

Η νέα γέφυρα στο Χολόρεμα, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, είναι ενός ανοίγματος Ι=32.00μ και πλάτους καταστρώματος 10,00μ. Αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας 2Χ3,6=7,20μ με διαγράμμιση, σήμανση, στηθαία, ηλεκτροφωτισμό και πεζοδρόμια εκατέρωθεν πλάτους 2Χ1,40=2,80μ. Επίσης, περιλαμβάνει τα απαραίτητα έργα διευθέτησης του χειμάρρου και προστασίας της οδογέφυρας. Στο Αϊδίνι κατασκευάστηκε νέο τεχνικό, παράλληλα με το υπάρχον παλαιό θολωτό τεχνικό πλάτους 3.0m λόγω ανεπάρκειας του υφιστάμενου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες πλημμυρικές παροχές. Ταυτόχρονα, ενισχύθηκε η γέφυρα με νέα πλάκα καταστρώματος και έγινε ασφαλτόστρωση και σήμανση.

Perifereia Thessalias gefyres

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ