top icon
Επικαιρότητα

Πινακίδες υπόδειξης ταχύτητας – Η αμεσότητα της ενημέρωσης στο δρόμο

Όλοι έχουμε δει πινακίδες υπόδειξης ταχύτητας κάπου στο δρόμο μας, ας πούμε λοιπόν και δυό κουβέντες για αυτά τα απλά και άμεσα ενημερωτικά κατασκευάσματα.

Οι πινακίδες υπόδειξης ταχύτητας, κατάλληλες για το επαρχιακό και το τοπικό οδικό δίκτυο κυρίως, έχουν την ικανότητα να μετρούν την ταχύτητα από απόσταση 100 έως 150 μέτρων και να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς όταν ξεπερνούν το προκαθορισμένο όριο ταχύτητας, με φωτεινή ένδειξη δύο χρωμάτων (πράσινο για εντός ορίου ταχύτητας και κόκκινο για υψηλότερη). Η μέτρηση της ταχύτητας γίνεται από ένα ραντάρ μικροκυμάτων εγκατεστημένο στην πινακίδα, που λειτουργεί στα 24.150 GHz 100 MHz.

Οι πινακίδες υπόδειξης ταχύτητας έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν στοιχεία κυκλοφοριακής κατάστασης, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν σε φορητό υπολογιστή μέσω σειριακής θύρας. Παράλληλα, διαθέτουν οθόνη LED πάνελ ενδείξεων και σύστημα φόρτισης με ηλιακή ενέργεια. Σε κανονικές συνθήκες φωτισμού ημέρας οι λαμπτήρες LED παραμένουν σβηστοί, εκτός από τη λειτουργία της αναλαμπής τους, κάθε φορά που ξεπερνιέται το καθορισμένο όριο ταχύτητας.

Τέτοιες απλές και αποτελεσματικές λύσεις ακολούθησε, όπως τόσοι άλλοι, και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Στις εισόδους και εξόδους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κολοκυνθούς, Μεσοποταμίας, Καλοχωρίου και Χιλιοδέντρου τοποθετήθηκαν 4 ζεύγη πινακίδων υπόδειξης ταχύτητας οχήματος σε μεταλλική πινακίδα, τροφοδοτούμενα με ηλιακή ενέργεια, που ανιχνεύουν την ταχύτητα του οχήματος και υποδεικνύουν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας.

pinakida ypodeixis taxytitas

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου δράσεων που έχουν σχεδιαστεί, προγραμματιστεί και υλοποιούνται σταδιακά από την Περιφερειακή Αρχή, με στόχο την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ