top icon
Νέα

Ποια αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα – Τι δείχνει η έρευνα

Αν έχεις ένα από αυτά τα οχήματα μπορείς να κοιμάσαι λίγο πιο ήσυχα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ποια αυτοκίνητα αποφεύγουν να κλέψουν οι δράστες στην Ελλάδα.

Καθημερινά, δεκάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πέφτουν θύματα κλοπής των οχημάτων τους. Πρόκειται για ένα φαινόμενο μάστιγα το οποίο αναζητά λύση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Hellas Direct, πραγματοποίησε και δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει ποια αυτοκίνητα κλάπηκαν λιγότερο το 2022. Πρόκειται για αυτοκίνητα που ήταν ασφαλισμένα στην εταιρεία και αφορούν τόσο μερική κλοπή, όσο και ολική κλοπή.

Ο αριθμός κλοπών είναι ανά 1.000 ασφαλισμένα ΙΧ και όπως προκύπτει, τα λιγότερα ποθητα στους κλέφτες είναι τα εξής παρακάτω:

κλέφτες

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία, το γιατί τα παραπάνω μοντέλα δεν τα προτιμούν οι κλέφτες δεν είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο, αναφέρει πως, είτε γιατί δεν τους είναι εύκολο να τα κλέψουν είτε γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε ανταλλακτικά. Σίγουρα όμως δεν είναι θέμα γούστου.

Τα μικρά ή τα μεγάλα οχήματα είναι πιο πιθανοί στόχοι

Με βάση τη μελέτη της Hellas Direct, οι πιθανότητες κλοπής για τα μικρότερα αυτοκίνητα τριπλασιάζονται. Οι κλέφτες προτιμούν οχήματα μικρού μήκους και συγκεκριμένα κάτω από 3,7 μέτρα.

κλέφτες

Το μήκος των υπόλοιπων αυτοκινήτων, που κλάπηκαν μέσα στο 2022 και ήταν ασφαλισμένα στην εταιρεία, δεν εμφανίζει σημαντικές διαφορές, με μικρή εξαίρεση τα αυτοκίνητα που είναι μεταξύ 4,4 – 4,7 μ., τα οποία κλάπηκαν με λίγο μεγαλύτερη συχνότητα, δηλαδή 5 περιστατικά για κάθε 1.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

Το ωράριο των κλοπών αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων γίνονται το βράδυ και δηλώνονται το πρωί, αφού τότε οι κάτοχοι αντιλαμβάνονται πως το όχημά τους έχει κλαπεί. Η μέρα με τις περισσότερες κλοπές είναι η Δευτέρα, ενώ οι μέρες με τις λιγότερες περιπτώσεις κλοπών ήταν η Κυριακή και το Σάββατο.

Πηγή: hellasdirect.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ