top icon
Επικαιρότητα

Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων για τον Δήμο Κηφισιάς

Μέσω του Πράσινου Ταμείου ο Δήμος Κηφισιάς εντάσσεται στα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Πράσινο Ταμείο έχει εγκρίνει ήδη δύο χρηματοδοτήσεις, η πρώτη εκ των οποίων αφορά ποσό ύψους 1.335.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την ανάπλαση και αξιοποίηση τμήματος της περιοχής Γράμμου-Φοίνικα. Θα γίνουν εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεων οδών, εγκατάσταση νέου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωση προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες, θεσμοθέτησης ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων και άλλα. Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία κατακύρωσης σε ανάδοχο.

Η δεύτερη χρηματοδότηση είναι ύψους 59.500 ευρώ και αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Σκοπός αυτής της μελέτης είναι ο προσδιορισμός ενός βιώσιμου συστήματος υποστήριξης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο της ηλεκτροκίνησης σε συνάρτηση με το ήδη υλοποιημένο από τον Δήμο Κηφισιάς Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Το έργο βρίσκεται σε διαδικασία κατακύρωσης σε ομάδα συμβούλων. Θα ακολουθήσει έργο υλοποίησης του σχεδίου φόρτισης σε 71 επιλεγμένες θέσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 700.000 ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ