top icon
Επικαιρότητα

Στην τελική ευθεία ο παραλιακός οδικός άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η παραλιακή διασύνδεση του Δήμου Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα, μετά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η παραλιακή διασύνδεση του Δήμου Ωρωπού με το Δήμο Μαραθώνα, μετά την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών αφορά στην εκπόνηση της «Μελέτης κατασκευής παραλιακής οδού Μαραθώνα – Ωρωπού». Πρόκειται για έναν παραλιακό οδικό άξονα μήκους περίπου 18 χλμ. που θα προσδώσει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, περιλαμβάνοντας – μεταξύ άλλων, ανισόπεδους κόμβους, οχετούς, αντιπλημμυρικά έργα και γέφυρες.

Το υπό μελέτη οδικό έργο αφορά σε χάραξη υπεραστικής οδού από τη λεωφόρο Ραμνούντος 3χλμ δυτικά του οικισμού Αγίας Μαρίνας, δήμου Μαραθώνα έως το ανατολικό άκρο του οικισμού Άγιοι Απόστολοι, Δήμου Ωρωπού, συνολικού μήκους 18,3 χιλιομέτρων. Η διαδρομή της οδού ακολουθεί κυρίως την βορειοανατολική ακτογραμμή της Αττικής και διέρχεται διαμέσου του Αρχαιολογικού χώρου Ραμνούντος, των οικισμών Σέσι, παραλία Βαρνάβα και Άγιοι Δημήτριος και Παντελεήμων.

Η οδός αυτή εκτός του ότι πρόκειται να εξυπηρετήσει όλους τους παρόδιους οικισμούς θα αποτελέσει συνέχεια για την περιμετρική παραλιακή σύνδεση της βορειοανατολικής Αττικής από την Σκάλα Ωρωπού έως τον οικισμό Αγίας Μαρίνας. Εξασφαλίζει μαζί με το λοιπό οδικό δίκτυο την πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές. Η οδός αυτή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα κληθεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό παραθεριστών που έχουν δεύτερη κατοικία στην περιοχή και στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Ευβοϊκού κόλπου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ