top icon
Επικαιρότητα

Στις Σέρρες ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools Greece 2023

Στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Σερρών θα φιλοξενηθούν, για δεύτερη φορά στα χρονικά της πόλης, οι τελικοί αγώνες πίστας του πανελλήνιου διαγωνισμού F1 in Schools 2023 για ομάδες από σχολεία Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας.

Προηγήθηκε αντίστοιχος διαγωνισμός το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής, για τις ομάδες από σχολεία Αττικής και Νοτίου Ελλάδας. Τη διοργάνωση του τελικού στις Σέρρες διεκδίκησε και ανέλαβε ως συνδιοργανωτής το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το οποίο πρωταγωνιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools για Δημοτικά.

Ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε σχετικά: «Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, που βοηθά τους μαθητές στην ανάπτυξη δεξιοτήτων STEM και να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως αυτή της κριτικής σκέψης, συνεργασίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και επίλυσης προβλήματος. Το επίπεδο ανταγωνισμού στον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό είναι πολύ υψηλό, λαμβάνοντας υπόψη ότι συμμετέχουν η 11η, 12η και η 13η καλύτερη ομάδα στους 18ους Παγκόσμιους Τελικούς, που διενεργήθηκαν πριν λίγες ημέρες στη Σιγκαπούρη».

F1 in Schools

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε με δωρεά του τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools 2023, καθώς και τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων που έλαβαν μέρος στους παγκόσμιους τελικούς αγώνες του F1 in Schools 2023, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM.

Σχετικά με το F1 In Schools

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, που υποστηρίζεται από την Formula 1 και την FIA, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

F1 in Schools

Ελληνικές επιτυχίες στους Παγκόσμιους Τελικούς
Το F1 in Schools υλοποιείται στην χώρα μας από το 2012, με μεγάλες διακρίσεις των ομάδων μας όταν διαγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως:
-1η θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2016 στις ΗΠΑ.
-4η θέση στον κόσμο στους 14ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2018 στη Σιγκαπούρη.
-6η θέση στον κόσμο στους 13ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2017 στη Μαλαισία.
-7η θέση στον κόσμο στους 16ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2021 στην Αγγλία.
-5η και 7η θέση στον κόσμο στους 17ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2022 στην Αγγλία.
-11η, 12η και 13η θέση στον κόσμο στους 18ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2023 στη Σιγκαπούρη.

F1 in Schools

Ξεκίνησαν και οι Εγγραφές για τον 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools, Περιόδου 2023-2024, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το https://f1inschoolsgreece.com ή να επικοινωνήστε στο email: [email protected].

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ