top icon
Επικαιρότητα

Το μετρό θα πάει στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»

Ένα νέο κλάδο του μετρό που θα συνδέσει το Θησείο με το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ένα νέο κλάδο του μετρό που θα συνδέσει το Θησείο με το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κυριακής και στους δημοσιογράφους Γιώργο Λιάλιο και Δέσποινα Κόντη.

Εκτός από την επέκταση προς Ίλιον που έχει ήδη δημοπρατηθεί, είναι αποφασισμένη και η σύνδεση του δικτύου με το Κέντρο Πολιτισμού στην Καλλιθέα. Μια συμβατική υποχρέωση που είχε αναλάβει το Δημόσιο το 2008 έναντι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα είναι σε θέση να δημοπρατηθεί σε δύο χρόνια. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη χάραξης, με τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της γραμμής 1 μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό Θησείου. Θα έχει μήκος περίπου πέντε χιλιόμετρα και τέσσερις σταθμούς: Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου και Κέντρο Πολιτισμού. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι 450 εκατ. ευρώ.

KPSN

Το έργο θα εξυπηρετήσει πυκνοκατοικημένες περιοχές των Πετραλώνων και του δήμου Καλλιθέας. Όσον αφορά την χρηματοδότησή του, τα έργα μετρό τα προκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στηρίζει η ΕΤΕπ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ