top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Toyota Prius στην Ελλάδα!

Η Toyota επέλεξε την χώρα μας για μία πρώτη γνωριμία με την τεχνολογία της πέμπτης γενιάς του Prius.

Αν έχει τύχει τις τελευταίες ημέρες να κυκλοφορείται στον άξονα Βούλα – Σούνιο, ίσως να διασταυρωθήκατε με κάτι περίεργα οχήματα με ξένες πινακίδες και ελαφρύ καμουφλάζ. Βλέπεται η Toyota επέλεξε την χώρα μας, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, την νέα γενιά του plug in υβριδικού Prius. Δεν πρόκειται βέβαια για την επίσημη παρουσίαση, αλλά για μία πρώτη επαφή με το νέο μοντέλο και την τεχνολογία που το συνοδεύει.

Η διοργάνωση ακόμα και μιας τέτοιας μικρής κλίμακας παρουσίασης, είναι αρκετά περίπλοκη σε επίπεδο logistics, αφού για μία περίοδο 5 ημερών, 50 δημοσιογράφοι εναλλάσσονται σε διαδοχικά γκρουπ, ενώ για τις ανάγκες τις παρουσίασης χρειάστηκε να μεταφερθούν από το εξωτερικό 15 οχήματα (5 νέα Prius, οι τέσσερις προηγούμενες γενιές, καθώς και 6 οχήματα υποστήριξης). Ορμητήριο της όλης εκδήλωσης είναι ο Αστέρας στην Βουλιαγμένη.

Μέσα στα 25 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε που το Prius παρουσίασε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τα πλεονεκτήματα της υβριδικής τεχνολογίας, η πλειοψηφία των οχημάτων Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι τώρα υβριδικά σε ποσοστό που ξεπερνάει το 80%. Aπό το 1997 λοιπόν, οι αθροιστικές πωλήσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων Toyota σε όλο τον κόσμο έχουν ξεπεράσει τα 22 εκατομμύρια. Μόνο οι Hybrid και Plugin Hybrid εκδόσεις του Prius έχουν πουλήσει πάνω από 5,1 εκατομμύρια μονάδες.

Αναλυτικότερες πληροφορίες και εντυπώσεις από την οδήγηση του νέου Prius (αλλά και των προηγούμενων γενιών του) θα σας μεταφέρουμε στις 24 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει το σχετικό εμπάργκο. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι._Σ.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Toyota Prius PHEV MY 2023
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ