top icon
Επικαιρότητα

Το πιο εξελιγμένο e-bike είναι ελληνικό!

To Orion, που εντυπωσίασε στην έκθεση «Green Cities 2023» στο Zάππειο την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ένα εξελιγμένο e-bike κατασκευασμένο από χέρια ελληνικά.

Δημιουργός του e-bike Orion (Ωρίων) είναι ο καθηγητής κ. Δημήτρης Γκλούμπος, που δραστηριοποιείται στην πόλη της Κοζάνης. Πρόκειται για όχημα που εξωτερικά έχει την όψη μικρού τετράτροχου αυτοκινήτου πόλης, αλλά στην ουσία πρόκειται για εξαιρετικά προηγμένο e-bike με λύσεις για μείωση βάρους, κλιμακούμενο επίπεδο υποβοήθησης, κάμερες ελέγχου εξωτερικού χώρου, ηλιακά panels και άλλα πολλά. Το όχημα προέκυψε από σειρά προηγούμενων πρωτοτύπων που είχε αναπτύξει μαζί με φοιτητές του.

Gloubos Orion

Τα οχήματα μικροκινητικότητας μπήκαν στη ζωή μας επειδή τo αστικό μας περιβάλλον αλλάζει, καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη να γίνει καθαρότερο και πιο πράσινο. Οι νέες βιώσιμες καινοτομίες παρέχουν στους ανθρώπους μεγαλύτερο κίνητρο για μια νέα στάση ζωής. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ποικιλία των λύσεων κινητικότητας. Το e-bike Orion είναι μια εναλλακτική λύση για πιο πράσινες αστικές μεταφορές.

Gloubos Orion

Το e-bike Orion είναι ένα τετράτροχο ηλεκτρικό ποδήλατο, υβριδικό, ηλεκτρικό και πεντάλ δηλαδή, που μοιάζει με αυτοκίνητο. Ο ηλεκτρικός του κινητήρας προσαρμόζει το επίπεδο υποβοήθησης, κάνοντας ποδηλασία. Οδηγείται με άνεση και ταυτόχρονα βελτιώνει την υγεία και το περιβάλλον. Είναι ελαφρύ, εύκολο στη διαχείριση, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως οποιοδήποτε άλλο ποδήλατο που χρειάζεται τη δύναμη των ποδιών, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας δίνει μια ώθηση ισχύος όποτε χρειαστεί ή όποτε θέλει ο ποδηλάτης.

Gloubos Orion

Το e-bike Orion έλαβε το Βραβείο Καινοτομίας Greek Green Awards 2023 στην 5η διεθνή έκθεση Verde.tec, η οποία πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2023 στην Αθήνα.

Gloubos Orion

Mήκος 2.050 χλστ., ύψος 1.540 χλστ., πλάτος 960 χλστ., βάρος 105 κιλά, κινητήρας 250W mid-drive, αυτονομία 50 χλμ. με τη μπαταρία και 100 χλμ. με τα ηλιακά πάνελ, κύκλος στροφής 4,95 μ., τροχοί 20 ιντσών, φρένα δίσκοι εμπρός και πίσω, ταχύτητες 5)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ