top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία ατυχήματα: «Βιώνουμε καθημερινά μια γενοκτονία στην άσφαλτο»

Για τη μάστιγα με τα τροχαία ατυχήματα και την απώλεια τόσων νεαρών ατόμων τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας αυτών μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Ρήγας αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, στη μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων σχολιάζοντας τα θλιβερά στατιστικά με τους 518 νεκρούς στο δεκάμηνο του έτους. Τόσο εκείνος, όσο και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά αναφέρθηκαν και στον μεγάλο αριθμό τροχαίων δυστυχημάτων με αφορμή τα αλλεπάλληλα περιστατικά που έγιναν τις μέρες των εορτών.

«Κάθε χρόνο έχουμε γύρω στους 650 νεκρούς από τροχαία ατυχήματα. Η κύρια αιτία παραμένει η ατιμωρησία. Τα όσα πρόστιμα επιβάλλονται είναι ελάχιστα σε σχέση με τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Όταν δεν υπάρχει η επιβολή προστίμου υπάρχει αυτή η ασυδοσία. Βιώνουμε καθημερινά σαν χώρα μια γενοκτονία στην άσφαλτο και βλέπουμε ότι η γενοκτονία δεν επιτελείται μόνο στα μεγάλα εθνικά δίκτυα ή στους επαρχιακούς δρόμους. Γίνεται και μέσα στις μεγάλες πόλεις και ακόμα περισσότερο τις μέρες που είναι κίνηση πιο μικρή και αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες ή στις εορταστικές μέρες όπου ο κόσμος βγαίνει έξω, πηγαίνει για φαγητό, πίνει και κάνει χρήση αλκοόλ. Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ενσκήψει πάρα πολύ σοβαρά στο θέμα αντιμετώπισης των τροχαίων ατυχημάτων. Πρέπει να αλλάξουμε την αξιακή συμπεριφορά των πολιτών, που όμως αυτό θα χρειαστεί μια με δυο γενιές για να μπορέσουμε έχουμε αποτελέσματα και να αναπτύξουμε την οδική παιδεία, η οποία χρειάζεται από τα σχολεία. Όλα τα παιδιά κάνουν μαθηματικά, όλα θα κάνουν, αλλά δε θα γίνουν όλοι μαθηματικοί, δε θα γίνουν όλοι φιλόλογοι. Οδηγοί όμως θα γίνουν όλοι. Αυτό το μάθημα θα πρέπει να μπει από το Δημοτικό ακόμα και με διαδραστικά μαθήματα, ακόμα και με πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, έτσι ώστε τα παιδιά από μικρά να μάθουν και τη συμπεριφορά ως οδηγοί, αλλά και ως πεζοί».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ