top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία: Δράσεις οδικής ασφάλειας στην Αττική – Πόσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν

Ειδικές δράσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου για την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην Αττική.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφαλή κυκλοφορία και τις συγκοινωνίες, υλοποιήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, εντατικοί στοχευμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Οι εξορμήσεις επικεντρώθηκαν σε οδικούς άξονες, όπου έχει παρατηρηθεί συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μεγάλη κίνηση οχημάτων. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν δράσεις με εστίαση στον έλεγχο οδηγών ταξί και στην περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα τμήματα οδών και πεζοδρομίων. Τα ειδικά συνεργεία ελέγχων βεβαίωσαν συνολικά 17.792 παραβάσεις, εστιάζοντας στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

Η ανωτέρω δραστηριότητα των δυνάμεων τροχαίας, ενδεικτικά, αποτυπώνεται στις κάτωθι παραβάσεις:

503 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
1.350 για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας
157 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
395 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου
570 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
1.559 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
47 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις οδηγοί, οι οποίοι κατελήφθησαν να πραγματοποιούν αυτοσχέδιους αγώνες από κλιμάκιο αστυνομικών που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό και κατασχέθηκαν τα οχήματα τους. Οι επιχειρησιακές δράσεις για την οδική ασφάλεια στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής θα εντατικοποιηθούν.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ