top icon
Επικαιρότητα

Τροχαία – Οι παραβάσεις του Σαββάτου στην Αττική

Σε 753 τροχονομικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν 251 παραβάσεις και έγιναν 4 συλλήψεις, το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε στοχευμένες δράσεις της Τροχαίας Αττικής.

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε περιοχές της Αττικής, στις οποίες παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Ειδικότερα, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης, στην υπέρβαση ορίων ταχύτητας, στην αποτροπή και καταστολή των αυτοσχέδιων αγώνων και την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν 753 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 251 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, ενώ επιπλέον συνελήφθησαν 4 άτομα για επικίνδυνη οδήγηση.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:
38 για υπερβολική ταχύτητα
37 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες 2 πλημμελήματα
14 για επικίνδυνους ελιγμούς
14 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
12 για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων
8 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
8 για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων
6 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
6 για βιβλίο δρομολογίων
6 για θορύβους
5 για παραβάσεις ΚΤΕΟ
1 για επίδειξη ικανοτήτων
96 λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 7 κρατικές πινακίδες, 7 άδειες ικανότητας οδήγησης και 4 άδειες κυκλοφορίας ενώ επιπλέον ακινητοποιήθηκαν 41 οχήματα. Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ