top icon
Επικαιρότητα

ΥΠΕΝ: Διαγωνισμός για σύμβουλο τεχνικής υποστήριξης στους σταθμούς φόρτισης του «Φορτίζω Παντού»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκηρύσσει διαγωνισμό που αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβούλου τεχνικής υποστήριξης για τη δημιουργία Οδηγού της Δράσης του Ταμείου Ανάκαμψης «Φορτίζω Παντού».

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της Δράσης «Φορτίζω Παντού», που περιλαμβάνεται στον Άξονα 1.3 (Επαναφόρτιση και Ανεφοδιασμός) του Πράσινου Πυλώνα του ΕΣΑΑ Ελλάδα 2.0. και αφορά στην ενίσχυση, μέσω άμεσων κινήτρων (grants), των φορέων που θα αναλάβουν την προμήθεια, εγκατάσταση και σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο δημόσια προσβάσιμων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε στρατηγικά σημεία αστικών και περι-αστικών περιοχών, κρίνεται απαραίτητη η τεχνική υποστήριξη στο Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης για δημιουργία Οδηγού της δράσης με στόχο:

Τη διερεύνηση του εθνικού και ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τη διαδικασία υποβολής, τους δικαιούχους, καθώς και το σύστημα αξιολόγησης και έγκρισης αιτήσεων και δημιουργία σχετικής πρότασης. Την κατάρτιση των τεχνικών προδιαγραφών: α) εξοπλισμού για τις διάφορες κατηγορίες υποδομών φόρτισης που θα είναι επιλέξιμες μέσω τους προγράμματος, β) εγκατάστασης αυτών και σύνδεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν αποκλίσεις με βάση τους διαφορετικούς τύπους χώρων εγκατάστασης αυτών. Τη δημιουργία μηχανισμού επιδότησης των υποδομών φόρτισης που θα λαμβάνει υπόψη τα σχετικά κόστη εξοπλισμού/εγκατάστασης/σύνδεσης των υποδομών, τους διαφορετικούς χώρους εγκατάστασης αυτών, τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων, τα κριτήρια αξιολόγησης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο εν λόγω μηχανισμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις κάτωθι διακριτές υπο-περιπτώσεις: (α) Επιδότηση δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης που εγκαθίστανται σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, στα πλαίσια υλοποίησης των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), όπου θα εξεταστεί αναλυτικά και ο ρόλος των Ο.Τ.Α. (β) Επιδότηση δημοσίως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης που εγκαθίστανται σε άλλους χώρους αστικών και περι-αστικών περιοχών, όπως δίκτυο εθνικών οδών, σημεία ενδιαφέροντος/μετεπιβίβασης, τυχόν κατάλληλοι ιδιωτικοί χώροι με δημόσια πρόσβαση. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξεταστεί και η επιδότηση τυχόν εγκαταστάσεων παραγωγής ΑΠΕ σε συνδυασμό με τις υποδομές φόρτισης (αυτοπαραγωγή/ιδιοκατανάλωση). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω ΕΣΗΔΗΣ, με τη διαδικασία ανάθεσης σύμβασης μέσω Καταλόγου Προμηθευτών, βάσει του άρθρου 119 του ν. 4412/2016.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ