top icon
Επικαιρότητα

Επιθεώρηση του Μαλιακού από το Γ. Σουφλιά

Ικανοποιημένος από την πορεία των έργων έδειξε ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Γιώργος Σουφλιάς, μετά την επίσκεψή του στα εργοτάξια του πέταλου του Μαλιακού. Όπως ανέφερε, ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία 37,5 χλμ νέου αυτοκινητόδρομου, μεταξύ των οποίων το τμήμα παράκαμψης του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων. Όσο για την ολοκλήρωση του έργου, απομένουν άλλα 42,5 χλμ. δρόμου.

Όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, ένα τμήμα μήκους 17 χιλιομέτρων, μέχρι τον κόμβο της Λαμίας, θα παραδοθεί το αργότερο τον Μάιο του 2008. Την ίδια περίοδο θα ολοκληρωθούν και τα τμήματα Αγίας Παρασκευής και Αγίας Μαρίνας, συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων

Το τελευταίο κομμάτι του Μαλιακού, μήκους περίπου 20 χλμ, από την Αγία Μαρίνα ως τις Ράχες, έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί έως το Σεπτέμβριο του 2010. Ωστόσο, και για αυτό ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εκτίμησε ότι η ολοκλήρωση των έργων μπορεί να επισπευσθεί, ίσως πριν από τα τέλη του 2009.

Ο κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση των τμημάτων Αθήνα – Σκάρφεια (μήκους 152 χλμ.) με παράδοση σε περίπου 2,5 χρόνια και Ράχες – Κλειδί Ημαθίας (μήκους 205 χλμ.) με χρόνο παράδοσης ενάμισι έτος. Ως το «δυσκολότερο νέο τμήμα ελληνικού αυτοκινητοδρόμου» χαρακτήρισε τις σήραγγες στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα, το οποίο αναμένεται θα δοθεί στην κυκλοφορία σε 4,5 χρόνια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ