top icon
Επικαιρότητα

Έρχονται νέα πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Παρά τις αναμενόμενες αντιδράσεις, δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το πράσινο φως για την εγκατάσταση νέων διοδίων στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση, στην οποία έβαλε την υπογραφή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, εγκρίνεται η μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τη λειτουργία και τις εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του τμήματος Μεταμόρφωση-Υλίκη του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ. Αυτή η απόφαση προβλέπει την κατασκευή πλευρικών διοδίων στους οδικούς κόμβους του Αγίου Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης. Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου, το σχέδιο προβλέπει τη διαμόρφωση του κόμβου της Βαρυμπόμπης σε κυκλική, όπως και επεμβάσεις στους κόμβους Καλυφτάκη και Κηφισιάς.

Στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης θα ιδρυθούν δύο μικρότεροι δακτύλιοι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι οδικές συνδέσεις με το τοπικό δίκτυο. Η υπάρχουσα γέφυρα θα παραμείνει και μόλις τελειώσει η όλη δουλειά, σε περίπου ενάμιση χρόνο, θα μεταβληθεί σε όαση πρασίνου. Σε ό,τι έχει σχέση με τον κόμβο της Κηφισιάς, θα υπάρξει μια νέα γέφυρα, που θα συνδέει την Ιλισίων με το κυκλοφοριακό ρεύμα προς Αθήνα. Φυσικά, θα λάβουν χώρα και εργασίες προπαρασκευής στον κόμβο Καλυφτάκη. Η προπαρασκευή για την αδειοδότηση των διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε το 2014 και ξεσήκωσε διαμαρτυρίες, με την αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής στις 25 Απριλίου 2017, η οποία στηρίχτηκε στην μη ύπαρξη ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ