top icon
Επικαιρότητα

Έτοιμο το νέο «μεγάλο» SUV της Mazda

Αποκαλυπτήρια για το νέο CX-9 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες.

Το νέο Mazda CX-9 ακολουθεί τη γνώριμη σχεδιαστική φιλοσοφία KODO αποτελώντας την ιαπωνική εκδοχή στην κατηγορία των πολυτελών crossover. Σήμα κατατεθέν της τελευταίας, η εμπρός μάσκα, τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα, οι λεπτές κολώνες αλλά και η υπερυψωμένη ουρά, στοιχεία που δημιουργούν μια αρκετά κομψή και δυναμική στο σύνολο εικόνα.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο CX-9 παραμένει… μεγάλο, παρά τη μείωση του συνολικού του μήκους κατά 30 χλστ. σε σχέση με το απελθόν μοντέλο (5,065 μ.). Σε αντίθεση, οι σχεδιαστές αύξησαν το μεταξόνιο κατά 55 χλστ., κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερους εμπρός και πίσω προβόλους. Μειώσεις έχουν γίνει και στο συνολικό βάρος της κατασκευής, καθώς οι δύο διαθέσιμες από πλευράς μετάδοσης εκδόσεις –FWD και AWD- έχουν χάσει 90 και 130 κιλά αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στη μείωση του θορύβου που περνά στην καμπίνα. Για το λόγο αυτό, τα παράθυρα είναι πλέον πιο «χοντρά», επιλογή που αυξάνει την ηχομόνωση όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα κατά 12% σε σχέση με το απελθόν μοντέλο.

Σε ότι αφορά στις δυνατότητες της καμπίνας, εκ των ουκ άνευ είναι η υιοθέτηση τριών σειρών καθισμάτων, αλλά και πολλών ακόμα στοιχείων που συνδέονται άμεσα με την άνεση. Έτσι, στο προσεγμένο από πλευράς ποιότητας εσωτερικό μπορεί κανείς να συναντήσει μεταξύ άλλων τέσσερις θύρες USB, καθώς και ένα προηγμένο ηχοσύνολο της Bose σε συνδυασμό με τα γνωστό infotainment σύστημα Connect της Mazda το οποίο πάει «πακέτο» με μια οθόνη αφής 8 ή 9 ιντσών.

Κάτω από το καπό, τη θέση του παλιού V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,7 λίτρων έχει πάρει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,5 λίτρων με 4 κυλίνδρους, ο οποίος για πρώτη φορά ενσωματώνει το σύστημα Dynamic Pressure Turbo. Σύμφωνα με την Mazda, ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 254 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και ροπή 420 Nm. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο επίσημο δελτίο τύπου που είδε το φως της δημοσιότητας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η απόδοση του κινητήρα μειώνεται στους 230 ίππους σε περίπτωση χρήσης αμόλυβδης βενζίνης με λιγότερα από 90 οκτάνια.

Τέλος, σε ότι αφορά στην ασφάλεια το νέο Mazda CX-9 διαθέτει μεταξύ άλλων τα συστήματα Advanced Blind Spot Monitoring, Mazda Radar Cruise Control, το οποίο λειτουργεί με ταχύτητες που κυμαίνονται από τα 30 έως και τα 145 χλμ./ώρα, Lane Keep Assist, Lane Departure Warning, High Beam Control, Smart City Brake Support, Distance Recognition Support System, Forward Obstruction Warning και Smart Brake Support._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ