top icon
Επικαιρότητα

Fact box: Ποια στελέχη αποχώρησαν από την Tesla από το 2016 μέχρι σήμερα

Το κύμα αποχωρήσεων υψηλόβαθμων στελεχών από την αμερικάνικη εταιρεία συνεχίζεται.

Μπορεί η μετακίνηση στελεχών στο σύγχρονο επιχειρηματικό γίγνεσθαι να μην είναι κάτι το παράξενο, εντούτοις όμως, όταν η συχνότητα των αποχωρήσεων αποκτά μεγέθη πέραν των «συνηθισμένων», τότε τα ερωτηματικά που γεννώνται πολλαπλασιάζονται. Πολλώ δε μάλλον, όταν τα «περιστατικά» αυτά αφορούν την Tesla, μία από τις πιο διάσημες εταιρείες του πλανήτη, που μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχει καταφέρει να μπει στο επίκεντρο των συζητήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο επιχειρώντας να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα. Τόσο με τον τρόπο που λειτουργεί, όσο και με τα ίδια τα προϊόντα της.

Ας δούμε με τη βοήθεια έγκυρων διεθνών μέσων ποια είναι τα στελέχη εκείνα που τα τελευταία τρία χρόνια αποφάσισαν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους αναζητώντας αλλού μία καλύτερη τύχη.

2018

Μάιος – Ο Matthew Schwall, επικεφαλής του τμήματος Performance Engineering, εγκαταλείπει την Tesla μετακινούμενος στην Waymo, τη θυγατρική εταιρεία τεχνολογιών της Alphabet Inc.

Απρίλιος – Ο Georg Ell, επικεφαλής της Tesla Δυτικής Ευρώπης, μετακομίζει στη βρετανική εταιρεία Smoothwall.

Μάρτιος – Ο Eric Branderiz, Chief Accounting Officer της Tesla, φεύγει ύστερα από δύο χρόνια θητείας σε αυτή. Το ίδιο πράττει την ίδια περίοδο και η αντιπρόεδρος των οικονομικών της εταιρείας, Susan Repo.

Φεβρουάριος – Ο Jon McNeill, επικεφαλής πωλήσεων της Tesla σε παγκόσμιο επίπεδο, εντάσσεται στο δυναμικό της εταιρείας Lyft.

Ιανουάριος – Ο Jason Mendez, διευθυντής του τμήματος Manufacturing Engineering, εγκαταλείπει την Tesla ύστερα από 12 χρόνια. Τον ακολουθεί ο Will McColl, επικεφαλής του τμήματος Equipment Engineering.

2017

Νοέμβριος – Ο Jon Wagner, επικεφαλής του τμήματος Battery Engineering, φεύγει ιδρύοντας στην Καλιφόρνια τη δική του start-up εταιρεία κατασκευής μπαταριών.

Σεπτέμβριος – O Diarmuid O’Connell, αντιπρόεδρος του τμήματος Business Development, «αναχωρεί» από την Tesla.

Αύγουστος – Ο Kurt Kelty, ένα από τα πιο παλιά στελέχη της Tesla και συνάμα ο άνθρωπος ο οποίος διεξήγαγε τις διαπραγματεύσεις με την Panasonic, εγκαταλείπει την αμερικάνικη εταιρεία.

Ιούλιος – Ο συνιδρυτής της SolarCity, Peter Rive, φεύγει, μόλις 8 μήνες μετά την αγορά της εταιρείας από την Tesla.

Ιούνιος – Μόλις 6 μήνες στη θέση του πρόεδρου του τμήματος που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του Autopilot, ο Chris Lattner εγκαταλείπει τη θέση του.

Μάιος – Ο επί 8 χρόνια επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, Arnnon Geshuri, αποχωρεί.

Απρίλιος – O επικεφαλής του τμήματος οικονομικών, Jason Wheeler, φεύγει με στόχο την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Μάρτιος – Ο Klaus Grohmann, επικεφαλής της Grohmann Engineering, της γερμανικής εταιρείας που αγόρασε τον Νοέμβριο του 2016 η Tesla, απομακρύνεται από την εταιρεία.

Ιανουάριος – Ο υπεύθυνος του τμήματος που είναι αρμόδιο για την ανάπτυξη και εξέλιξη του Autopilot, Sterling Anderson, αποχωρεί.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla μηνύει πρώην στέλεχός της

2016

Δεκέμβριος – Ο αντιπρόεδρος της Tesla Energy, Mateo Jaramillo, εγκαταλείπει την εταιρεία ύστερα από επτά χρόνια.

Ιούλιος – Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Product Technology, Rich Heley, φεύγει με «κατεύθυνση» το Facebook.

Μάιος – Την περίοδο που η Tesla προετοιμαζόταν για το λανσάρισμα του Model 3, o αντιπρόεδρος του τμήματος παραγωγής της εταιρείας, Greg Reichow, αποχωρεί.

Απρίλιος – Ο αντιπρόεδρος του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τις συνεννοήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας, James Chen, μεταπηδά στη Faraday Future.

Μάρτιος – Αποχωρεί ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της εταιρείας, Ricardo Reyes. Ομοίως και ο αντιπρόεδρος του τμήματος οικονομικών, Michael Zanoni.

Αξίζει κλείνοντας να επισημάνουμε πως η εταιρεία του Elon Musk έχει πολλάκις επικριθεί για τις «σκληρές» συνθήκες που επιβάλλει στους εργαζόμενούς της, κάτι βέβαια που δε συνδέεται κατ’ ανάγκη με το «διαρκές» κύμα των αποχωρήσεων υψηλόβαθμων στελεχών της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ