top icon
Κόσμος

Ferrari: Αύξηση πωλήσεων με μετάθεση κατά ένα έτος των φετινών στόχων

Παρά τις υψηλές πωλήσεις και παραγγελίες, η Ferrari ανακοίνωσε ότι μεταθέτει την επίτευξη των φετινών οικονομικών της στόχων κατά ένα έτος.

Η Ferrari ανακοίνωσε τα εμπορικά και οικονομικά της επιτεύγματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφοντας μεταξύ άλλων αύξηση πωλήσεων κατά 1,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική εταιρεία «έγραψε» την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος του τρέχοντος έτους 2.771 νέες ταξινομήσεις (+33 μονάδες).

Οι πωλήσεις των 8κύλινδρων μοντέλων της Ferrari σημείωσαν άνοδο κατά 8,1%, σε αντίθεση με εκείνες των 12κύλινδρων, οι οποίες κατέγραψαν πτώση που αγγίζει οριακά το 20%.

Οι πιο δημοφιλείς οικογένειες μοντέλων στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν για την Ferrari εκείνες της F8 και «812».

Με τις 488 Pista και Portofino να έχουν καταργηθεί, οι νέες SF90 Stradale και Roma αρχίζουν να… ζεσταίνουν τις μηχανές τους σε επίπεδο ζήτησης και παραγωγής, αναφέρει χαρακτηριστικά η Ferrari στις σημερινές ανακοινώσεις της.

Όπως δηλώνει το ιταλικό εργοστάσιο, οι Ferrari Monza SP1 και SP2 συνεχίζουν να παραδίδονται κανονικά στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.

Σε ότι αφορά την γεωγραφική κατανομή των πωλήσεων της εταιρείας στο Q1, στην περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική) η Ferrari μείωσε τις παραδόσεις της κατά 3,8%. Την ίδια στιγμή, σταθερές ήταν οι πωλήσεις στην Αμερική. Σε αντίθεση, στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν η ιταλική εταιρεία είδε τις παραδόσεις της να εκτοξεύονται κατά 424,3%.

Τα καθαρά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν για την Ferrari 1,011 δις ευρώ, επίδοση αυξημένη κατά 10,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Η εταιρεία δηλώνει ότι η αύξηση των εσόδων από πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών άγγιξε τα 855 εκατ. ευρώ (+8,5%). Την ίδια στιγμή, βελτίωση κατά 37,8% (45 εκατ.) κατέγραψαν τα έσοδα στον τομέα των κινητήρων, χάρη στις υψηλότερες παραδόσεις στη Maserati και, σε μικρότερο βαθμό, στην ενοικίαση κινητήρων σε άλλες αγωνιστικές ομάδες της F1.

Τέλος, τα έσοδα από χορηγίες και άλλες εμπορικές δραστηριότητες ανήλθαν στα 91 εκατ. ευρώ (+1,4%).

Ωστόσο, παρά τους θετικούς αυτούς οιωνούς, η Ferrari ανακοίνωσε δια στόματος John Elkann ότι μεταθέτει κατά ένα χρόνο την επίτυξη των φετινών οικονομικούς στόχων που η ίδια είχε θέσει. Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, δήλωσε:

«Αυτό το δυνατό ξεκίνημα είναι πολύ καλό για το υπόλοιπο του 2021 και αποτελεί απόδειξη για την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου καθώς και για την εξαιρετική δουλειά ανρώπων της Ferrari. Κοιτώντας μπροστά, αναμένουμε ότι τα συνετά βήματα που κάναμε το 2020 και συνεχίζουμε το 2021 για να προσαρμόσουμε τις δαπάνες μας ως απάντηση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο Covid-19, η εταιρεία θα αναβάλει για ένα έτος και για το τέλος του έτους 2022 την επίτευξη των στόχων της. Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος παραγγελιών και τα καταπληκτικά νέα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουμε τα επόμενα χρόνια παρέχουν μια ισχυρή βάση για την οικοδόμηση των φιλόδοξων μελλοντικών μας στόχων».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ