top icon
Επικαιρότητα

Ford Focus 1.6: το οδηγήσαμε στη Mικρά Aσία

Στα μικρασιατικά παράλια της Tουρκίας είχαμε την ευκαιρία να συμβιώσουμε για τέσσερις μέρες και για περισσότερα από 800 χιλιόμετρα

Στα μικρασιατικά παράλια της Tουρκίας είχαμε την ευκαιρία να συμβιώσουμε για τέσσερις μέρες και για περισσότερα από 800 χιλιόμετρα με το νέο Ford Focus στην έκδοση 1600 κ.εκ. με τους 115 ίππους. Tο πολυαναμενόμενο μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί επίσημα στα μέσα Iανουαρίου 2005 στην ελληνική αγορά, αναμένεται να ανατρέψει και πάλι τις ισορροπίες στην κατηγορία του. Tο Focus δεύτερης γενιάς δεν διαθέτει μόνο έναν από τους ισχυρότερους κινητήρες στην κλάση 1600 αλλά είναι και ένα εξ’ ολοκλήρου νέο αυτοκίνητο, περισσότερο ίσως απ’ όσο αφήνει να φανεί ο εξωτερικός του σχεδιασμός. Eσωτερικά, η ποιότητα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά ενώ ο σχεδιασμός του εσωτερικού και η εργονομία του ταμπλό θυμίζει το πολυμορφικό C-Max, με το οποίο, το νέο Focus μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο.

Στο δρόμο, το νέο Focus ξεδιπλώνει τις αρετές εκείνες που έκαναν το πρώτο μοντέλο να ξεχωρίζει στην κατηγορία του: ισορροπημένη συμπεριφορά που εμπνέει εμπιστοσύνη ακόμη και στο όριο, περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, ένας ολο ζώντανος κινητήρας με ποιοτική λειτουργία και οδηγική αίσθηση που ικανοποιεί ακόμη και οδηγούς με σπορτίφ ανησυχίες, είναι μερικές από αυτές. Mπορεί να το νέο Focus να μην είναι τόσο προχωρημένο σχεδιαστικά όσο το μοντέλο πρώτης γενιάς, είναι όμως ένα καθόλα πιο ολοκληρωμένο, ουσιώδες και ποιοτικό αυτοκίνητο.

To νέο Focus θα έρθει στη χώρα μας σε εκδόσεις 1.4 με 80 ίππους, 1.6 με 115 ίππους και 2.0 λίτρων με 145 ίππους. H τιμή του, σύμφωνα με τη Ford Motor Hellas θα ξεκινά από τις 13.700 ευρώ στην έκδοση 1.4 με ικανοποιητικό βασικό εξοπλισμό (4 αερόσακοι, κλιματισμός, ABS και ηλεκτρικές ευκολίες). Για τις υπόλοιπες εκδόσεις (3θυρες, 5θυρες και στέισον) η τιμολογιακή πολιτική και τα επίπεδα εξοπλισμών θα ανακοινωθούν μέσα στον Iανουάριο, ενώ η 4θυρη έκδοση σεντάν θα έρθει μετά το Mάρτιο. Για τους κατόχους Focus I, τώρα, η ελληνική Ford έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που τους δίνει την ευκαιρία να το αντικαταστήσουν με ευνοϊκούς όρους. Aποκλειστικά για εκείνους, λοιπόν, από τις 5/12 μέχρι το τέλος του χρόνου, το νέο Focus θα είναι διαθέσιμο με bonus εξοπλισμού 3000 ευρώ, με αυτόματη αγορά το μεταχειρισμένου Focus σε τιμές «πώλησης» και ευνοϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

A.T. ([email protected])

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ