top icon
Επικαιρότητα

Ford Performance Parts

Νέα προϊόντα και αξεσουάρ από τη Ford Performance, που προορίζονται για την αναβάθμιση των μοντέλων Fiesta & Focus ST, Focus RS, Mustang και διαθέτουν εγγύηση Ford.

Τα Ford Performance Parts λανσάρονται στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία νέα σειρά ειδικά σχεδιασμένων, υψηλής ποιότητας προϊόντων εγκεκριμένων από τη Ford, με τα οποία οι πελάτες θα μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση, τον ήχο και την οδική συμπεριφορά των Ford Performance μοντέλων τους. Το πρώτο κύμα περίπου 70 εξατομικευμένων αξεσουάρ Ford Performance Parts εγγυημένων από τη Ford παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Essen (Γερμανία) και ήδη διατίθεται στην Ευρώπη μέσω του δικτύου εμπόρων της Ford από την 1η Δεκεμβρίου. Θα είναι διαθέσιμα μέσα από το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων της Ford, τα οποία αναλαμβάνουν την τοποθέτηση τους από ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς.

Η γκάμα Ford Performance Parts θα επεκταθεί το 2018 για να καλύψει περισσότερα μοντέλα και να συμπεριλάβει νέα προϊόντα. Τα μοντέλα Ford Performance στην Ευρώπη περιλαμβάνουν τα νέα Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Ford Mustang και το GT supercar. Ο κλάδος Ford Performance δημιουργήθηκε το 2014 με σκοπό να λειτουργήσει σαν εργαστήριο καινοτομίας και πλατφόρμα δοκιμών για τη δημιουργία μοναδικών οχημάτων, εξαρτημάτων, αξεσουάρ και εμπειριών υψηλών επιδόσεων για τους πελάτες. Η εταιρεία νωρίτερα μέσα στη χρονιά διόρισε τον Leo Roeks στη νεοϊδρυθείσα θέση του Διευθυντή της Ford Performance Europe. Προϊόντα συνεργασίας με εξειδικευμένες εταιρίες όπως οι Roush, Borla, KW και Remus, και δοκιμασμένα για τις επιδόσεις και την αντοχή τους στην πίστα δοκιμών Lommel Proving Ground της Ford στο Βέλγιο και το Nürburgring Nordschleife, στη Γερμανία, τα Ford Performance Parts έχουν κωδικό εξαρτήματος Ford και καλύπτονται από την εγγύηση της Ford.

Μεταξύ των νέων Ford Performance Parts περιλαμβάνονται: Ρυθμιζόμενα γόνατα ελατηρίων-αμορτισέρ που πετυχαίνουν μέχρι 40 mm μείωση ύψους και είναι προσυναρμολογημένα για βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά. Για τα μοντέλα Mustang και Focus ST, οι αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς μπορούν να ρυθμίζονται σε μάξιμουμ 16 στάδια. Ζάντες αλουμινίου Ford Performance Premium, διαμορφωμένες μέσω ροϊκής επεξεργασίας αντί χύτευσης για να επιτυγχάνεται μέχρι και 15% μείωση της μη αναρτώμενης μάζας. Επίσης είναι ειδικά σχεδιασμένες σε συνάρτηση με τα κιτ ρυθμιζόμενων γονάτων ελατηρίων Ford Performance. Έχοντας βαφή τριών στρωμάτων Magnetite και λογότυπο Ford Performance, οι 10άκτινες ζάντες προσφέρονται για τα Fiesta, Fiesta ST, Focus και Focus ST, σε διαστάσεις από 17” έως 19”, ανάλογα με το μοντέλο. Συστήματα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, που κατασκευάζονται από τη Borla. Προσφέρονται σε εκδόσεις για νόμιμη χρήση στο δρόμο ή αποκλειστικά για πίστα και διατίθενται με χρωμιωμένα ή high-gloss μαύρες απολήξεις, για τις Mustang 2.3L EcoBoost και 5.0L V8. Επιλογείς ταχυτήτων για όλη τη σειρά Ford Performance, από premium υλικό τύπου suede και ανθρακονήματα, και ένα μοναδικό μοχλικό κοντών διαδρομών επιλογέα (short-shift) για τις εξατάχυτες Ford Mustang που μειώνει τη διαδρομή κατά 20% για πιο σπορ αίσθηση. Mustang GT Performance Calibration Power Packs, προσφέρονται σε τρία στάδια για τη Mustang 5.0L V8 και αυξάνουν το όριο στροφών του κινητήρα (κόκκινο) μέχρι τα 7.500 rpm. Κιτ υπερσυμπιεστή για τη Mustang 5.0L V8, που εξελίχθηκε με τη Roush Performance για αύξηση της ισχύος πάνω από 600 ίππους, και είναι συμβατό με εξατάχυτα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια.

Η Ford Performance αποκάλυψε επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη το νέο Ford Performance Drift Stick concept, το πρώτο, εμπνευσμένο από αγώνες ράλι ηλεκτρονικό χειρόφρενο, που εξελίχθηκε και σχεδιάστηκε για το Focus RS και εγκρίθηκε από τον μάγο του drift Ken Block. Το Drift Stick, ένας αλουμινένιος μοχλός ανάμεσα στο κάθισμα του οδηγού και το μηχανικό κιβώτιο, χρησιμοποιεί το Focus RS Drift Mode (πρωτιά στη βιομηχανία) για να εκτελεί υπερστροφές (drift) μέσω χειρόφρενου με απενεργοποιημένους τους συμπλέκτες στον πίσω άξονα. Η οδηγική εμπειρία είναι ανάλογη ενός αυτοκινήτου ράλι, και το προϊόν είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Με την εσωτερική ονομασία Project Wicked Stick και επικεφαλής τον programme manager της Ford Performance John Wicks, το Drift Stick ανοίγει τους συμπλέκτες πίσω κίνησης του συστήματος All Wheel Drive της Ford Performance και εφαρμόζει υδραυλική πίεση για να μπλοκάρει τους πίσω τροχούς με το απλό τράβηγμα ενός μοχλού. Καθώς συνδέεται απευθείας με τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος επιτυγχάνεται άμεση απόκριση με ελάχιστη προσπάθεια ενεργοποίησης του μοχλού, για μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια._Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ