top icon
Επικαιρότητα

Φρένο στον «επαναλαμβανόμενο σχεδιασμό» προαναγγέλλει η Audi

Η γερμανική εταιρεία δηλώνει έτοιμη, αλλά πρωτίστως πρόθυμη, να διαφοροποιήσει το σχεδιασμό των μοντέλων της στο εγγύς μέλλον.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός σε θέματα ντιζάιν ώστε να διαπιστώσει τη «σχεδιαστική ομοιομορφία» που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή. Αυτό, όμως, είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει μέσα στην προσεχή περίοδο. Στην πραγματικότητα, η ανανέωση του styling των μοντέλων της Audi βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς το crossover Q2 ήταν το πρώτο που εγκαινίασε μια νέα προσέγγιση, ενώ τόσο το νέο Α8, η ναυαρχίδα της γκάμας, όσο και το επίσης νέο A7 Sportback, φαίνεται να αποκλίνουν αρκετά από τα «επαναλαμβανόμενα σχεδιαστικά μοτίβα» του παρελθόντος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Audi, Rupert Stadler, στο βρετανικό autocar, η ομοιομορφία στο σχεδιασμό υιοθετήθηκε ώστε τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας να καταστούν όσο το δυνατόν πιο αναγνωρίσιμα στις αναδυόμενες αγορές της υφηλίου. Και ιδιαίτερα στην Κίνα. Από εδώ και στο εξής όμως, με δεδομένο ότι τόσο η Audi όσο και γενικότερα το VW Group, έχουν καταφέρει να καθιερωθούν στις εν λόγω αγορές, κάθε μελλοντικό μοντέλο θα διαθέτει το δικό του αυτόνομο σχεδιασμό.

«Τώρα που είμαστε πολύ γνωστοί στην Κίνα, μπορούμε να αρχίσουμε να αλλάζουμε αυτή τη φιλοσοφία και να δίνουμε σε κάθε αυτοκίνητο τη δική του προσωπικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rupert Stadler.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της γερμανικής εταιρείας, Marc Lichte:

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα για μεγαλύτερη διαφοροποίηση. Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητά μας είναι στην παραγωγή για τουλάχιστον έξι χρόνια, πιστεύω ότι κάθε μοντέλο θα πρέπει να έχει τον δικό του σχεδιασμό για να είναι ελκυστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με τον Lichte, ένα σημαντικό άλμα προς αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί με την «καθιέρωση» στις κατά τόπου αγορές της νέας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στην περίπτωση της Audi με το E-Tron Quattro, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2019.

«Ο σχεδιασμός στα αυτοκίνητα αυτά θα είναι διαφορετικός. Οι σχεδιαστές έχουν στη διάθεσή του περισσότερο χώρο χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις των μπαταριών. Έτσι θα μπορούν να φτιάξουν αυτοκίνητα με πιο κοντούς προβόλους και πιο χαμηλά καπό. Συνολικά, πιο ελκυστικά αυτοκίνητα», προσέθεσε ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Audi._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ