top icon
Επικαιρότητα

H Honda στο Βιετνάμ

Η Honda Vietnam Co, θυγατρική της Honda στο Βιετνάμ, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την λειτουργία της με το λανσάρισμα του νέου Civic, το οποίο θα παράγεται στο νέο της εργοστάσιο στα προάστια του Hanoi στην επαρχία Vinh Phuc. Η HVN πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του νέου εργοστασίου στις 25 Αυγούστου.
 
Το νέο εργοστάσιο έχει ετήσια δυνατότητα παραγωγής 10,000 μονάδων. Εκτός από την συναρμολόγηση και την βαφή των αυτοκινήτων, το εργοστάσιο θα μπορεί να κάνει την συναρμολόγηση κινητήρων, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Βιετνάμ. Μέχρι το 2010, η συνολική επένδυση για την λειτουργία του εργοστασίου αναμένεται να φτάσει τα 60 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων τόσο του εργοστασίου όσο και του νέου δικτύου πωλήσεων. Η λειτουργία αυτή αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 700 νέες θέσεις εργασίας σε επίπεδο δικτύου και σε επίπεδο προμηθευτών ανταλλακτικών.
 
Περίπου 250 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων υπουργών, ήταν προσκεκλημένοι στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Honda κος Takeo Fukui. Η HVN ξεκίνησε τις πωλήσεις με το Civic 4-θυρο, με κινητήρες 1.8-lt ή 2.0-lt, οι οποίοι διαθέτουν τεχνολογία i-VTEC. Το Civic πωλείται από 495–605 εκατομμύρια Βιετναμέζικα Dong(VND), και η HVN υπολογίζει ότι οι μηνιαίες πωλήσεις θα φτάσουν τις 300 μονάδες.   
 
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Honda θα ξεκινήσουν με τέσσερις επίσημους εμπόρους οι οποίοι βρίσκονται στις μεγαλύτερες πόλεις (δύο στο Hanoi και δύο στο Ho Chi Minh), με πλάνο για περαιτέρω εξάπλωση σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση. Κάθε επίσημος έμπορος έχει μεγάλο χώρο έκθεσης και συνεργείο.
 
Από το ξεκίνημα παραγωγής των μοτοσικλετών τον Δεκέμβριο του 1997, η HVN έχει προσφέρει πολλά στους πελάτες στο Βιετνάμ μέσω των προϊόντων της. Οι ετήσιες πωλήσεις έφτασαν τις 617.000 μονάδες το 2005, μία αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
 
Παρόλο που η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται στα πρώτα στάδιά της στο Βιετνάμ με συνολικές πωλήσεις στις 35.000 μονάδες το 2005, η HVN κατασκεύασε το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων με άδεια για παραγωγή και πωλήσεις από την κυβέρνηση του Βιετνάμ, έχοντας το όραμα της ανάπτυξης της αγοράς σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Μέσω της παραγωγής και των πωλήσεων του νέου Civic, το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλές σε πολλές χώρες παγκοσμίως, η Honda ευελπιστεί να προσφέρει υψηλή αξία στους Βιετναμέζους πελάτες.                    
                                 
Εγκατάσταση: Μάρτιος 1996
Κεφάλαιο επένδυσης: 62.90 εκατομμύρια δολάρια
Ποσοστό κεφαλοποίησης: 42% Honda Motor Co., Ltd., 28% Asian Honda Motor Co. Ltd., 30% VEAM Corporation (Vietnam Engine & Agricultural Machinery Corporation)
Εκπρόσωπος: Hiroaki Funami, Πρόεδρος
Τοποθεσία: Προάστια Hanoi, Επαρχία Vinh Phuc
Προσωπικό: 3.000 συνεργάτες (από το τέλος Ιουλίου 2006)
 

Επιχείρηση Μοτοσικλετών

Έναρξη παραγωγής: Δεκέμβριος 1997
Δυνατότητα παραγωγής: 860.000 μονάδες το χρόνο
Μοντέλα που παράγονται-πωλούνται: Wave α, Future NEO, Super Dream κλπ.
Αποτελέσματα πωλήσεων 2005: 617.000 units (20% αύξηση σε σχέση με πέρυσι)
Δίκτυο: 260 επίσημοι έμποροι
 

Επιχείρηση αυτοκινήτων

Έναρξη παραγωγής: Ιούλιος 2006
Έναρξη πωλήσεων: Αύγουστος 2006
Δυνατότητα παραγωγής: 10.000 μονάδες ετησίως
Μοντέλο παραγωγής: Civic (Sedan)   
Δίκτυο: 4 επίσημοι έμποροι (2 στο Hanoi και 2 στο Ho Chi Minh)
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ