top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes «προσπέρασε» την Audi

Η χρονιά που πέρασε έφερε σημαντικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο στη σειρά κατάταξης του γνωστού γερμανικού «τρίο» των premium κατασκευαστών.

Η σημαντική άνοδος της ζήτησης των μοντέλων Mercedes στην αγορά της Κίνας έδωσε το 2014 το απαιτούμενο… μπουστάρισμα στις πωλήσεις της χαρίζοντας στο αστέρι της Στουτγάρδης τη δεύτερη θέση στη γνωστή και μη εξαιρετέα, πλέον, εμπορική αντιπαράθεσή της με τις Audi και BMW.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων που δόθηκαν την περασμένη βδομάδα στη δημοσιότητα, η Mercedes κατάφερε τη χρονιά που μας πέρασε να «προσπεράσει» την Audi, η οποία είχε καταφέρει το 2014 να «σφραγίσει» τη δεύτερη θέση, πίσω από τους Βαυαρούς της BMW. Πιο συγκεκριμένα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Mercedes ταξινόμησε 1.871.511 επιβατικά αυτοκίνητα, επίδοση αυξημένη κατά 13% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2014. Την ίδια στιγμή, η Audi πούλησε 1.803.250 μονάδες στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς, σημειώνοντας και αυτή με τη σειρά της αύξηση της τάξης των 3,6 ποσοστιαίων μονάδων.

Τα ετήσια στοιχεία πωλήσεων της BMW, η οποία «κρατά» σταθερά την πρώτη θέση στην άτυπη κόντρα της γερμανικής τριπλέτας από το 2005, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες. Αξίζει με την ευκαιρία να θυμίσουμε πως η BMW κατά τη διάρκεια του πρώτου 9μήνου της περασμένης χρονιάς είχε καταγράψει άνοδο στις πωλήσεις της (+5,8%) ταξινομώντας μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου 1,4 εκ. αυτοκίνητα.

Όπως σημειώσαμε και προηγουμένως, η σημαντική φετινή επιτυχία της Mercedes οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο άλμα το οποίο πραγματοποίησε στην αγορά της Κίνας, ταξινομώντας στα πλαίσια της τελευταίας, ούτε λίγο ούτε πολύ, 373.459 οχήματα -επίδοση αυξημένη κατά 33% σε σχέση με εκείνη του 2014.

Ωστόσο, η Audi συνεχίσει να κρατά τα πρωτεία στην εσωτερική… κόντρα των δύο κατασκευαστών στο ομολογουμένως εμπορικό δύσκολο «τερέν» της κινεζικής αγοράς καταγράφοντας πωλήσεις που υπερέβησαν το 2014 τις 570.000 μονάδες.

Σε ότι αφορά στα μοντέλα που πρωταγωνίστησαν για λογαριασμό του Νο2 κατασκευαστή στην κατηγορία των premium οχημάτων, καθοριστικός ήταν ο ρόλος που διαδραμάτισε η C-Class, η οποία κατέγραψε σε παγκόσμιο επίπεδο συνολικές πωλήσεις της τάξης των 443.909 μονάδων. Πρόκειται για μ ια καθ’ όλα αξιοσημείωτη επίδοση, η οποία εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη του 2014, κατά 40%._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ