top icon
Επικαιρότητα

H Toyota στο Παρίσι

Ο προσεχής Οκτώβριος αποδεικνύεται ιδιαίτερα «καυτός» για την Toyota, η οποία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στο Παρίσι τα νέα Avensis, iQ και Urban Cruiser.

Ο προσεχής Οκτώβριος αποδεικνύεται ιδιαίτερα «καυτός» για την Toyota, η οποία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία νέα μοντέλα. Ο λόγος για το καινούριο Avensis και τα πρωτοεμφανιζόμενα iQ και Urban Cruiser.

Αναφορικά με το Avensis, πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά γενιά του, η οποία θα κατασκευάζεται στο Ντέρμπισάιρ της Αγγλίας. Ιδιαίτερες πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί, παρά μόνο ότι θα εξοπλίζεται με ισχυρότερους κινητήρες, εκπέμποντας ταυτόχρονα λιγότερο CO2. Περισσότερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις ημέρες της έκθεσης. Τα πρώτα οχήματα, πάντως, θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιανουάριο του 2009.

Περνώντας στο iQ, αποτελεί την τελική μορφή αυτού που παρουσίασε ως πρωτότυπο η Toyota, το Μάρτιο στη Γενεύη. Με μήκος μικρότερο των τριών μέτρων, το τετραθέσιο αυτό όχημα υπόσχεται υψηλά επίπεδα άνεσης αλλά και ασφάλειας, χάρη στις επαναστατικές τεχνολογίες που ενσωματώνει. Χαρακτηριστικά, πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που διαθέτει αερόσακους κεφαλής τοποθετημένους όχι μόνο στο πλάι αλλά και πίσω από τη δεύτερη σειρά θέσεων.

Με τη σειρά του, το Urban Cruiser εφοδιάζεται με ένα ντίζελ κινητήρα 1.4 D-4D, καθώς και σύστημα τετρακίνησης. Το «αστικό» αυτό SUV εστιάζει κυρίως στην καθημερινή χρήση, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στη γκάμα της Toyota κάτω από το RAV4.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ