top icon
Επικαιρότητα

Hyundai i30 Blue

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του συστήματος «Idle Stop and Go» (ISG), το i30 Blue προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων CO2.

Μία νέα έκδοση προστέθηκε στη γκάμα του i30, καθώς ξεκίνησε η παραγωγή του i30 Blue στο εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του συστήματος «Idle Stop and Go» (ISG), το i30 Blue προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένες εκπομπές ρύπων CO2 και αποτελεί το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα λανσαριστεί στα πλαίσια της οικολογικής πρωτοβουλίας Blue DriveTM. Τα μοντέλα i30 Blue θα κατασκευάζονται παράλληλα με τα συμβατικά i30 στις εγκαταστάσεις της Hyundai, στο Nosovice της Τσεχίας.
 
Το i30 Blue είναι πανομοιότυπο σε εμφάνιση με το συμβατικό i30 και εξοπλισμένο με τον βενζινοκινητήρα Gamma των 1.6 λίτρων θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου κατά 7% σε επίσημο συνδυασμένο κύκλο. Επίσης, το σύστημα «Idle Stop and Go» θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων CO2 από 152 σε 142 γρ./χλμ.
 
Το i30 Blue σηματοδοτεί την έναρξη της στρατηγικής Blue Drive για την εξέλιξη οικονομικών, οικολογικών οχημάτων και το ISG θα παρουσιαστεί σύντομα και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας. Η τεχνολογία ISG είναι ιδανική για αστικές περιοχές, που υπάρχει συνεχής ανάγκη για στάσεις και εκκινήσεις. Το έξυπνο σύστημα σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο και κατόπιν επανεκκινεί τον κινητήρα χωρίς καθυστέρηση, όταν ο οδηγός επιθυμεί να ξεκινήσει.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ