top icon
Επικαιρότητα

Η Audi αποκαλύπτει τα νέα Audi A5/S5 Coupe

Αυτή είναι η αντιπρόταση-απάντηση του Ingolstadt στις Mercedes C-Class Coupe και BMW 4 Series.

Εννέα χρόνια μετά το ντεμπούτο του πρώτου Α5 Coupe, η Audi προχώρησε σήμερα στα αποκαλυπτήρια της δεύτερης γενιάς, η οποία, όπως όλοι περίμεναν, αξιοποιεί την εμπειρία που αποκόμισε η εταιρεία από το νέο A4, στο οποίο και βασίζεται. Σχεδιαστικά, το νέο premium κουπέ των Γερμανών μπορεί να μην εισάγει… καινά δαιμόνια, παρ’ όλα αυτά, όμως, διακρίνεται για την κομψότητά του και, για πολλούς άλλους, για το συγκρατημένα σπορτίφ παρουσιαστικό του. Περί ορέξεως, όμως…

Οι σημαντικότερες διαφορές σε σχέση με το παρελθόν εντοπίζονται στη διαφορετική, πιο πλατιά αλλά και πιο «χαμηλή» μάσκα, στα φαντεζί φωτιστικά σώματα, στο μακρύτερο και με περισσότερη κλίση προς τα εμπρός καπό, καθώς και στην πιο επίπεδη διαμόρφωση της οροφής, η οποία «δένει» αρμονικά με τους πιο τονισμένους ώμους του αυτοκινήτου. Αξίζει να σημειώσουμε πως, χάρη σε όλα τα παραπάνω (και όχι μόνο), ο συντελεστής οπισθέλκουσας δεν υπερβαίνει, σύμφωνα με την Audi, την τιμή 0,25.

Προς το παρόν, η γερμανική εταιρεία δε δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τις διαστάσεις περιοριζόμενη απλώς στο να σημειώσει πως το νέο A5 Coupe έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και μικρότερο κατά 60 κιλά βάρος, χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου.

Στο… διευρυμένο αλλά και πλήρως ανανεωμένο αισθητικά εσωτερικό, η εικόνα παραπέμπει αρκετά σε εκείνη του Α4. Για πρώτη φορά, το γερμανικό κουπέ θα διατίθεται με το γνωστό virtual cockpit της Audi, καθώς και με όλα τα σύγχρονα «καλούδια» που συνδέονται άμεσα με την ψυχαγωγία και τη συνδεσιμότητα.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, η Audi είναι… μερικώς αποκαλυπτική αναφέροντας πως το νέο Audi A5 Coupe θα είναι διαθέσιμο, αρχικά τουλάχιστον, με δύο TFSI και τρεις TDI κινητήρες, που αποδίδουν από 190 έως και 286 ίππους. Το κορυφαίο S5 Coupe θα κινείται από έναν 3λιτρο V6 TFSI κινητήρα, που αποδίδει 354 ίππους.

Σε ότι αφορά στη μετάδοση, η Audi προσφέρει το χειροκίνητο «6άρι» της, αλλά και το γνωστό «7αρι» S-Tronic σε όλες τις 4κύλινδρες εκδόσεις, καθώς και με τον 3λιτρο TDI, τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Το επίσης γνωστό 8τάχυτο Tiptronic διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο S5 και στην κορυφαία έκδοση ντίζελ των 286 ίππων, αποκλειστικά σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης Quattro Ultra._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ