top icon
Επικαιρότητα

Η GM λανσάρει το RoboGlove της NASA στα εργοστάσια της

Λιγότερους τραυματισμούς για τους εργαζόμενους της GM υπόσχεται το προηγμένο ρομποτικό γάντι που εξέλιξε η αμερικάνικη εταιρεία σε συνεργασία με τη NASA.

Το RoboGlove είναι μια «συσκευή» που αναπτύχθηκε από τη NASA και τη GM για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της πρώτης, όντας προσαρμοσμένη για την περίσταση στις ανάγκες της δεύτερης με τη βοήθεια της σουηδικής ιατρικής εταιρείας Bioservo.

Με τη βοήθεια της εν λόγω τεχνολογίας, οι εργαζόμενοι της GM θα είναι σε θέση να αποτρέψουν επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς, καθώς το RoboGlove μειώνει την πίεση στις αρθρώσεις, στους τένοντες και στους μύες του βραχίονα. Οι ως άνω τραυματισμοί μπορεί να λάβουν χώρα μετά από ώρες επίπονης εργασίας, ύστερα από την επαναλαμβανόμενη χρήση ηλεκτρικών ή μηχανικών εργαλείων κατά τη διαδικασία συναρμογής αυτοκινήτων ή εξαρτημάτων τους στη γραμμή παραγωγής.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι Σουηδοί της Bioservo έχουν επίσης εξελίξει το δικό τους ρομποτικό γάντι, το οποίο διατίθεται ήδη σε ανθρώπους που έχασαν μέρος της κινητικής του χεριού τους εξαιτίας εκφυλιστικών ασθενειών των μυών._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ