top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Aston Martin Vantage (σχεδόν) αποκαλύπτεται

Η βρετανική εταιρεία δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας Aston Martin Vantage που θα παρουσιαστεί επισήμως όμως στα τέλη της χρονιάς.

Δεν πρόκειται για κατασκοπευτικές φωτογραφίες -παρά το γεγονός ότι το εικονιζόμενο μοντέλο είναι καμουφλαρισμένο- αλλά για επίσημη «διαρροή» από το ίδιο το στρατόπεδο των Βρετανών της Aston Martin, η οποία με την κίνηση αυτή έρχεται να προϊδεάσει το κοινό αναφορικά με την τελική μορφή που θα έχει το «μικρό» κουπέ της μάρκας που θα αποκαλυφθεί πλήρως και με πάσα επισημότητα πριν το πέρας της χρονιάς που διανύουμε. Σχεδιαστικά, όπως και εσείς μπορείτε να δείτε με την αρωγή των σχετικών φωτογταφιών, η νέα Vantage φαίνεται να αντλεί την έμπνευσή της πολύ περισσότερο από την «κινηματογραφική» DB10 και λιγότερο από την DB11, από την οποία και δανείζεται το δάπεδό της.

Εν προκειμένω, πρόκειται για μια κοντύτερη εκδοχή του τελευταίου, η οποία, χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, αναμένεται να εξασφαλίζει στη νέα Vantage βελτιωμένη ακαμψία. Και, φυσικά, μικρότερο βάρος, κάτι που παραμένει πάντα πρωταρχικό ζητούμενο για κάθε σπορ κουπέ μοντέλο.

Η… εισαγωγική έκδοση της νέας Aston Martin Vantage θα «φορά» σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τον V8 twin-turbo κινητήρα της Mercedes-AMG που είδαμε να βρίσκει αντίστοιχη θέση κάτω από το καπό της DB11. Η απόδοση του 4λιτρου διαμαντιού των Γερμανών αναμένεται να κυμανθεί κοντά στο άτυπο όριο των 500 ίππων. Μάλιστα, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί οι ιθύνοντες της εταιρείας, ο «βασικός» αυτός κινητήρας θα μπορεί να συνδυαστεί είτε με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είτε με ένα χειροκίνητο «6άρι».

Αργότερα μέσα στο 2018, το ντεμπούτο της θα κάνει και η 12κύλινδρη παραλλαγή της σειράς, η οποία θα τροφοδοτείται από τον ίδιο κινητήρα των 5,2 λίτρων που φιλοξενείται σήμερα κάτω από το καπό της DB11._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ