top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Maserati Levante GTS με τον 3.8 V8 κινητήρα της Ferrari

Οι Ιταλοί έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά το θέμα «SUV επιδόσεων» και μετά την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio σειρά έχει η Maserati Levante GTS. Με διαφορετικό όμως κινητήρα, που όμως θα έχει και πάλι την υπογραφή του cavalino rampante.

Το σίριαλ στο κορυφαίο από πλευράς επιδόσεων σκαλοπάτι στην κατηγορία των SUV πολυτελείας δεν έχει σταματημό, καθώς μετά τις Stelvio QV και τη νέα Cayenne Turbo (ειρήσθω εν παρόδω θα δούμε και την αντίστοιχη έκδοση του Velar), πολύ σύντομα ένα ακόμα μέλος της αναπτυσσόμενης αυτής οικογένειας έρχεται να προστεθεί. Ο λόγος για την έκδοση GTS της Maserati Levante, η οποία ήδη ξεκίνησε να πραγματοποιεί τις καθιερωμένες δοκιμές εξέλιξής της επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, την κίνηση στην κορυφαία έκδοση του ιταλικού SUV δεν θα προσφέρει ο γνώριμος V6 κινητήρας των Giulia/Stelvio QV, αλλά ο V8 που κινεί σήμερα την Quattroporte. Ακριβή στοιχεία αναφορικά με την ισχύ του δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ωστόσο βέβαιο θεωρείται πως θα προσεγγίζει τους 540 ίππους αποτελώντας έτσι έναν ικανό αντίπαλο απέναντι στον γερμανικό V8 της Porsche.

Φυσικά, η νέα Levante GTS, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως στα μέσα περίπου της επόμενης χρονιάς, θα διαθέτει σημαντικές σε σχέση με τις μικρότερες εκδόσεις της αναβαθμίσεις. Τόσο στην εμφάνιση εντός και εκτός, όσο και στα μηχανικά μέρη, όπως στις αναρτήσεις και στα φρένα. Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή οι κορυφαίες εκδοχές του ιταλικού SUV της Maserati κινούνται από δύο 3λιτρους V6 κινητήρες, έναν ντίζελ και έναν βενζίνης.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο επικεφαλής της FCA, ο… πολύς Sergio Marchionne, η οικογένεια Levante θα εμπλουτιστεί μέσα στα προσεχή δύο χρόνια και με μια υβριδική έκδοση που θα έχει ως «βάση» της τον 6κύλιδνρο βενζινοκινητήρα των 3,0 λίτρων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ