top icon
Επικαιρότητα

Η σπάνια McLaren F1 HDF

Η συγκεκριμένη έκδοση της εμβληματικής McLaren F1 κατασκευάστηκε σε μόλις δύο αντίτυπα.

Φέτος η βρετανική εταιρεία γιορτάζει τα 25α γενέθλια της θρυλικής F1, ενός αυτοκινήτου που όρισε οριστικά και αμετάκλητα τη μετέπειτα πορεία της McLaren Automotive. Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στο 3θέσιο sueper-car της, η εταιρεία φέρνει στο φως σήμερα την ιστορία της σπάνιας έκδοσης HDF, η οποία κατασκευάστηκε σε μόλις δύο αντίτυπα. Ένα εξ αυτών παραμένει εδώ και 10 χρόνια στα χέρια του Andrew Bagnall, ο οποίος στο παρελθόν έχει λάβει μέρος σε αγώνες με ουκ ολίγα μοντέλα της των Ford και Toyota στην Αυστραλία, αλλά και με αρκετές Porsche στις 24 Ώρες του Μαν.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει την αρίθμηση 18 και είναι εφοδιασμένο ειδικά για την περίσταση με το αεροδυναμικό πακέτο High Downforce Package, καθώς και με τον γνωστό V12 κινητήρα της BMW, με προδιαγραφές της κατηγορίας LM, όμως, ο οποίος αποδίδει 680 ίππους. Παρ’ ότι ο δείκτης του στροφόμετρου «τελειώνει» και στην έκδοση HDF στην ένδειξη 8.000, το συγκεκριμένο 12κύλινδρο διαμάντι είχε τη δυνατότητα να περιστραφεί έως και τις 8.500 σ.α.λ., ήτοι 1.000 επιπλέον σ.α.λ. σε σχέση με τον «κανονικό». Επιπρόσθετα, οι τροχοί είναι μεγαλύτερου, ενώ και η ανάρτηση διαθέτει διαφορετική ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης: Πως η McLaren F1 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας (video)

«Το πακέτο HDF διαφοροποιεί τον τρόπο που το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται. Αμέσως διαπιστώνει κανείς την παραπανήσια κάθετη δύναμη όταν οδηγείς το αυτοκίνητο με υψηλές ταχύτητες στην πίστα. Οι αλλαγές που έχουν γίνει το έχουν μεταμορφώσει από ένα άνετο και ευκολοδήγητο αυτοκίνητο σε μια αγωνιστική μηχανή για το δρόμο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Andrew Bagnall.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η δεύτερη γνήσια McLaren F1 δημοπρατήθηκε το 2015 στην τιμή των 13,75 εκ. δολαρίων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ