top icon
Επικαιρότητα

Η τεχνολογία πλαισίου «Audi Space Frame» του νέου Α8 (video)

Λίγους μήνες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας, η Audi μας αποκαλύπτει τα μυστικά του προηγμένου πλαισίου της.

Η Audi γράφει με το νέο Α8 που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο προσεχές καλοκαίρι ένα ακόμα κεφάλαιο στο επιτυχημένο, σύμφωνα με την ίδια, «βιβλίο» που ακούει στο όνομα Audi Space Frame (ASF). Το νέο πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα «πατά» το πολυτελές σεντάν των Γερμανών που θα τα… βάλει εκ νέου με την Mercedes S-Class και την «7άρα» της BMW, θα απαρτίζεται για πρώτη φορά στην εξελικτική του πορεία όχι από ένα, ούτε από δύο, αλλά από τέσσερα προηγμένα υλικά. Και συγκεκριμένα, από αλουμίνιο, μαγνήσιο, χάλυβα και ανθρακόνημα. «Το σωστό υλικό, στο κατάλληλο σημείο και στην κατάλληλη ποσότητα», είναι το σλόγκαν που υιοθετούν οι ιθύνοντες της Audi προκειμένου να περιγράψουν τον «χαρακτήρα» του νέου ASF.

Σύμφωνα με την Audi, χάρη στο «εκσυγχρονισμένο» ASF, η ακαμψία του αυτοκινήτου θα είναι ενισχυμένη κατά 24% σε σχέση με εκείνη του προκατόχου του. Σε κατασκευαστικό επίπεδο, η πολύπλοκη διαδικασία κατασκευής του πλαισίου ενσωματώνει 14 διαφορετικές τεχνικές «δεσίματος» των επιμέρους υλικών και τμημάτων. Σε γενικές γραμμές, το αλουμίνιο συναντάται στο 58% των τμημάτων του νέου ASF, με τον χάλυβα να χρησιμοποιείται κυρίως γύρω από τον «βασικό» κλωβό, το carbon στο πίσω τμήμα του και το μαγνήσιο στο «δεσίματα» των μηχανικών μερών με το κυρίως «σώμα».

Όπως είναι αναμενόμενο, η εκτενέστερη χρήση χάλυβα, θα έχει ως αποτέλεσμα το συνολικό βάρος του πλαισίου να είναι υψηλότερο σε σχέση με το παρελθόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών αυτοκινητικών μέσω, το νέο ASF του A8 θα ζυγίζει 282 κιλά. Ήτοι, 51 επιπλέον σε σχέση με εκείνο του «τρέχοντος» Α8.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια απόλυτα συνειδητή επιλογή των ανθρώπων της Audi, οι οποίοι επί του προκειμένου θέλησαν να σχεδιάσουν ένα προηγμένο μεν πλαίσιο που θα ήταν ικανό να φιλοξενήσει με ελάχιστες «μεταποιήσεις» και υβριδικά συστήματα κίνησης, τα οποία, κατά τεκμήριο, απαιτούν πιο «ισχυρές» και ανθεκτικές δομές.

Από εκεί και πέρα, πέραν από τους πιο… βατούς κινητήρες ντίζελ και βενζίνης, το νέο Audi A8 θα φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό του τόσο το θηριώδες W12 μηχανικό σύνολο της Bentley Bentayga, όσο και τον 4λιτρο V8 της Porsche.  Οι εκδόσεις ντίζελ δε θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά τούρμπο σε συνδυασμό με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt._X.A. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ